Exclusief voor abonnees

Elke week sluiten 2 bakkerijen de deuren, maar de overlevers verwennen de klanten als nooit tevoren

Bij Eddy Van Tittelboom van patisserie Lints draaien de zaken wel nog goed. "Mensen voorzien van hun dagelijks brood: ik vind dat schoon."
VTM Nieuws Bij Eddy Van Tittelboom van patisserie Lints draaien de zaken wel nog goed. "Mensen voorzien van hun dagelijks brood: ik vind dat schoon."
De warme bakker verdient zijn eigen boterham niet meer. Dus sluit hij gestaag: volgens recente cijfers verdwenen de voorbije 10 jaar elke week bijna 2 bakkerijen. Het goede nieuws is dat de overlevers de klant verwennen als nooit tevoren: proeverijen, aanpalende tearooms, elektrische fietsen en veel aandacht voor een deugddoend babbeltje.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maria de swert

  Bakkers , beenhouwer , schoenmakers enz... men leert geen stiel meer en de concurrentie is moordend en een eigen zaak starten kost bakken vol geld en met het risico dat je het enkele jaren later allemaal kwijt bent . Zelfs de grote ketens moeten op hun tellen passen en dat zegt genoeg denk ik !

 • Paul Janssens

  Die rommel van warenhuizen is s anderdaags niet meer te eten met op kop Colruyt,bah.

 • Benedict Hemerijckx

  Elke week sluiten 2 bakkerijen de deuren? Elke maandag sluiten 2000 bakkerijen de deuren!

 • Rudy Jacobs

  het zou beter zijn dat iedereen alleen maar brood koopt bij een bakker,jullie weten niet wat je straks gaat missen ,die industrieele rommel is allemaal merendeels overschot en afval,m.a.w TROEP,brood in groot waren huizen trekt op niks heeft geen smaak,mensen denk na en laat die grootwarenhuizen rommel liggen.

 • branda van den berg

  Ze moeten nog wat meer regels en wetten maken,,dan stoppen ze allemaal en met plezier