Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © photo_news

Elke week 24 treinbegeleiders aangevallen of bedreigd

Het aantal gevallen van agressie tegen treinbegeleiders blijft maar toenemen. Per week worden nu al 24 personeelsleden van de NMBS aangevallen of bedreigd - 7% meer dan het jaar voordien en zelfs 60% meer dan tien jaar geleden.

39 reacties

 • Robin Hufton

  1 jaar geleden
  “Het grote probleem is het tekort aan werknemers, zowel bij het veiligheidspersoneel als bij de treinbegeleiders” Dat is duidelijk NIET het grote probleem! Het grote probleem zijn de amokmakers die ongestraft hun goesting doen!
 • lindsy lanckman

  1 jaar geleden
  @Dennis Andersen : Zelfs als je heel vriendelijk en behulpzaam bent als treinbegeleider kan je te maken hebben met agressie, zowel verbaal als fysiek. Reizigers hebben minder respect en zien de treinbegeleider als hun eerste infopunt. De mensen werken hierdoor hun frustraties uit op de treinbegeleiders terwijl die gewoon hun werk doen zoals ieder elke mens.
 • INGRID Craamer

  1 jaar geleden
  U hebt gelijk, meneer Wouters, eerst moet men de aanleidingen oplijsten, die kunnen divers zijn. Mocht het de prijs van het vervoerbewijs zijn... gràtis openbaar vervoer heeft toch een lagere kostprijs, wanneer men de administratie (ontwerp, verkoop tickets) en electronica (PCsystemen) en toestellen (ticketmachienen, toegangspoorten) + het onderhoud van dat alles niet meer nodig heeft, wie wil dat eens berekenen ?
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  1 jaar geleden
  En zeggen dat de NMBS die controleurs zou willen afschaffen! Dan wordt het zeker komplete anarchie in die treinen!
 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Eerst moeten ze de oorzaken kennen. Is er agressie door de vele stakingen, door jongeren, door zwartrijders, door mensen die zich niet gedragen, enz. En grààààtis Ingrid? De NMBS krijgt nu al jaarlijks miljarden van de staat om overeind te blijven. Privatiseren en hogere prijzen dat moet er komen
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur