Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Elke dag 9 verkrachtingen. Maar hoeveel daders voor de tweede, derde of vierde keer toeslaan? Dat weet justitie niet

De politie noteerde in 2017 liefst 3.440 verkrachtingen - oftewel 9 per dag - en 3.775 aanrandingen - oftewel 10 per dag. Maar hoeveel daarvan gepleegd worden door seksueel delinquenten die al eerder veroordeeld werden voor zedenmisdrijven? Dat weet niemand. "Meer dan 20 jaar na de zaak-Dutroux houdt onze overheid nog altijd geen recidivecijfers bij."

31 reacties

 • Henri Troyat

  4 jaar geleden
  Luc Vertaelen: inderdaad, bij cross en voetbal honderden agenten. Op het platteland moet je aan de frituren gaan staan om een agent te zien, ofwel naar een festivalletje gaan. Geef ze vooral geen nieuwe kantoorgebouwen want dan zie je ze nooit meer buiten. Vooral niet als ze 2 sterren hebben.
 • christiaan boone

  2 millennia geleden
  men wijst steeds naar justitie, de rechters, maar nooit naar de advocaten: deze moeten hun cliënt verdedigen maar ook de noden van de maatschappij voor ogen hebben: de moordenaar van Julie had nooit beroep mogen aantekenen tegen het vonnis inzake de tweede verkrachting, de verdediger had de internering van zijn cliënt moeten vragen, dit in het belang van haar/zijn cliënt en van onze maatschappij, minstens had zijn cliënt dan nu in de gevangenis gezeten...
 • Martin Van Lersberghe

  4 jaar geleden
  en natuurlijk praat men niet over de gevallen waar geen aangifte van werd gedaan!
 • Bertrand Janses

  4 jaar geleden
  Bert Janses: Hier in Duitsland verschijnen in de kranten met de regelmaat statistieken over het onderwerp dat zij op dat moment belichten. Alle mogelijke landen, staten en staatjes zijn in deze lijsten aanwezig; één land ontbreekt STEEDS: Belgie, die hebben geen statistieken, VAN NIKS!!!
 • H-M Nguyen

  4 jaar geleden
  Begrijpelijk! want het kost moeite en vooral GELD! Criminelen nog zwaarder straffen opleggen kost nog meer geld. Moest het nu geld opleveren zoals bij de verkeersboetes dan houden ze die cijfers wel bij. Wat ik niet begrijp is waarom wordt er nooit iemand gesanctioneerd of ontslagen als er een fout is gemaakt? ze steken alles op het woordje "Justitie" en zand erover! Wat een clubje!