Elio Di Rupo
Volledig scherm
PREMIUM
Elio Di Rupo © vincent duterne / photo news

Elio Di Rupo (PS) panikeert niet: “Wallonië moet niet blozen, België niet wanhopen”

Als niemand nog een cent geeft voor België, als geen Vlaming nog gelooft dat het met Wallonië goedkomt en als geliefden niet meer kussen omdat ze bang zijn voor Het Virus, dan is er altijd nog Elio Di Rupo (PS). De minister-president van Wallonië zalft waar anderen slaan en sust waar sommigen panikeren. "De toestand is ernstig, maar laten we vooral niet dramatiseren. Ik zie geen reden tot wanhoop. Faut pas désespérer. Jamais!"

45 reacties

 • Walter Van de Reck

  3 jaar geleden
  De illusie dat België kan blijven bestaan in de huidige vorm blijft voorlopig overeind. Wij Vlamingen denken toch dat er iets moet gebeuren. Zoals splitsing van sociale zekerheid. Ieder zijn eigen kosten.
 • Ian Vandenbossche

  3 jaar geleden
  Ik ben een rasechte Vlaming in mijn geliefde België. Ik vind Di Rupo de laatste grote politicus/staatsman/visionair van ons land. Ben nochtans zeker geen Spa kiezer. Geen enkele hedendaagse Vlaamse politicus komt tot aan de enkels van Di Rupo.
 • Maithe Marivoet

  3 jaar geleden
  Wat spijtig dat mr. Di Rupo niet aan zet is..? Hij heeft dat, bij de vorige crisis, super goed gedaan !
 • Roger Poot

  3 jaar geleden
  Wallonië moet blozen en België moet wanhopen.
 • joseph Leysen

  3 jaar geleden
  Jules Vermeers, blijkbaar is het voor U moeilijk de juiste cijfers in de juiste context te plaatsen. Waarschijnlijk is het voor U goed uit eigen belang zoals de meeste linkse mensen. Maar een groot gedeelte van de vlamingen is het eu om het profitariaat te blijven betalen. Niet akkoord. Kijk maar even naar de landen waar het linkse beleid wordt gevoerd. Daarbij komt bij ons nog het feit dat Wallonië stilstaat met een kost van een maximum aan ambtenaren, makkelijk in te vullen maar geen inkomsten
 1. HLN-onderzoek wijst uit: Wallonië kan niet op eigen benen staan, en zeker niet als België zou splitsen
  PREMIUM

  HLN-onderzoek wijst uit: Wallonië kan niet op eigen benen staan, en zeker niet als België zou splitsen

  "Vlaanderen is een grote 'boîte' die goed draait. Wallonië is een winkeltje dat niet zelfbedruipend is." Bart De Wever vatte de situatie nogal kernachtig samen, een week geleden in deze krant. Is het echt zo erg gesteld met Wallonië? Is er geen beterschap op komst? En wat zou het einde van België concreet betekenen voor 'de familie Dubois'? L'état de la Wallonie in cijfers gevat.
 2. Onze opinie. Het knipperlichtsysteem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijkheid is het vaak willekeur
  PREMIUM

  Onze opinie. Het knipper­licht­sys­teem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijk­heid is het vaak willekeur

  Buitenlandse Zaken actualiseert elke dag een lijst van landen, streken en steden waar je als Belg beter geen vakantie houdt in tijden van corona. Netjes opgedeeld in rood, oranje en groen. Rood en dus verboden: het land Zweden, de provincie Lleida in Catalonië, de stad Leicester, waar Youri Tielemans en Dennis Praet voetballen, en de wijk Santa Clara in Lissabon, een stadsdeel waar ook zonder corona weinig toeristen komen.
 3. PREMIUM

  Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

  Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.