Met deze praalwagen wilden de Vismooil'n duidelijk maken dat ze in 2020 een sabbatjaar nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met deze praalwagen wilden de Vismooil'n duidelijk maken dat ze in 2020 een sabbatjaar nemen. © VTM

“Eigenlijk zegt Unia: ‘De Joden moeten niet zo zagen’”

Unesco beslist over ruim een maand of Aalst Carnaval nog werelderfgoed blijft na de Joodse karikaturen in de stoet van dit jaar. In een rapport dat Unia naar Unesco stuurde, toont het gelijkekansencentrum zich opvallend mild. Olie op het vuur, zo blijkt, want het Forum van Joodse Organisaties stapt opnieuw met het verhaal naar de Europese Commissie én Unesco.

36 reacties

 • Frederik Vanduffel

  2 jaar geleden
  Unia maakt wel jacht op ontkenners van de holocaust, hoewel dit op zich nauwelijks iets te maken heeft het racisme enz. De gevolgen van een bevestiging van deze ontkenning zijn natuurlijk onoverzichtelijk voor het wezen van de jood. Daarom worden wetenschaellijke werken ook verboden. Maar zelfs de Universiteit van Vlaanderen neemt het op voor het recht op meningsuiting voor de ontkenners, en ook Vl.Bl. die eertijds de wet mee goedkeurde,.Maar steun blijft uit, Jan Jambon! fredrrikvanduffelgmail
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Religies zagen altijd, maakt niet uit welke. Dat de overheid daar de kraan eens dicht draait.
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  De joden hebben inderdaad erg lange tenen . Hadden ze van in t begin de humor willen inzien en niet zo'n heisa gemaakt er was nooit iets van geweten . Nuschroeven ze dit tot in het oneindige op . Voor niks nodig .met carnaval moet dit kunnen .
 • Manu Claes

  2 jaar geleden
  Jammer dat velen hier blindelings in de val van Unia trappen. Nu Homans de subsidies voor deze nutteloze organisatie stopzet laten zij een groep waar niemand last van heeft in de kou staan. Lekker gemakkelijk aangezien hier toch geen gewelddadige reacties worden verwacht. Benieuwd of zij hun mening ook hebben herzien wat de Sint of het hoofddoeken verbod betreft.
 • Rozemieke Fritz

  2 jaar geleden
  Eindelijk Unia ! Als men eens in de eerste plaats wat meer verdraagzaam zou zijn (en dan ook IEDEREEN) en niet over alles en nog wat zitten zagen en klagen (kinderen die te veel lawaai maken, carnavalisten die geen mens kwaad doen …) dat zou al een heel goed begin zijn. Niets kan men nog verdragen van iemand anders.