Jan Loos (links) en Maarten Goethals (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Loos (links) en Maarten Goethals (rechts) © Joel Hoylaerts / Photo News

Eerste dubbelinterview met gezworen vijanden over wolven in Vlaanderen: “Ik blijf erbij, Naya is gedood door jager”

Sinds Vlaanderens eerste wolf in tweehonderd jaar - Naya - in mei vorig jaar van de radar verdween in de natuur rond Leopoldsburg, laat Jan Loos van welkomwolf.be geen kans onbenut om de banvloek over jagers uit te spreken. "Want zij hebben Naya opzettelijk vermoord, daar neem ik geen woord van terug." Gevolg? Enorme reputatieschade binnen de Vlaamse jagerij. "Ik word zelfs vergeleken met Hitler en Dutroux", zegt Maarten Goethals van de Hubertus Vereniging Vlaanderen. "Het fatsoen is volledig wég."

80 reacties

 • Jil Heirman

  2 jaar geleden
  In sommige landen leven mensen in harmonie met de wilde beren in hun buurt. Met wat kennis en respect lukt dat blijkbaar vlotjes. Hier is er een bijna komische hysterie om elk wild dier dat er al eens gespot wordt.
 • Teddy Marchand

  2 jaar geleden
  Weeral laat de overheid de boel op zijn beloop en is verantwoordelijk voor de hele heisa die van kwaad naar erger gaat. Het is mij duidelijk dat er teveel onerische jagers rondlopen met teveel invloed bij die overheid in dit apenland. Tijd dat de jacht wordt geopend!
 • louis reinquin

  2 jaar geleden
  Volledig mee eens Tom de Winter. Dat heeft wijlen Prof. Etienne Vermeersch reeds aangehaald begin jaren 70. Wat is ermee tot op heden gebeurd . Niks Jong, twee keer niks.
 • Michel Ernemann

  2 jaar geleden
  Wolven maken deel uit van het biotoop en ze waren er lang voor de mens er was. Ze zijn zeer nuttig voor fauna en flora door wildbeheer. Er bestaan voldoende studies daar omtrent. Bv. studie van het Yellowstone park. Jagers, integendeel, hebben geen enkel nut en laat ons ook niet vergeten dat het de "mensen" zijn die de natuur uit balans hebben gebracht. En hou eens op met die fabeltjes dat wolven mensen aanvallen. Dit is totaal onjuist. Zoek, de objectieve, informatie op het net.
 • Dirk Robbrecht

  2 jaar geleden
  Is ook zo laat de jacht aan diegene die ervan moeten leven waarom moeten jullie die beestjes afschieten dat is toch maar enkel voor eigen gewin ik kan jullie gerust stellen r wordt zoveel gekweekt dat we jullie “ diensten “ best kunnen missen
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.