Eerst zon, dan wolken

HET WEER

Na de nachtelijke regen is het deze ochtend volledig uitgeklaard. We beginnen zonnig aan de dag en in de loop van de middag ontstaan er stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Enkele wolken kunnen uitgroeien tot lokale buitjes, vooral in het noorden en noordoosten van het land. De maxima liggen rond 16 graden, met 11 graden op de Ardense reliëfs, en er staat een matige west-noordwestenwind.

Vanavond blijft het overal droog, maar er is nog veel bewolking aanwezig. Enkel in het zuiden van het land is er nog wat meer zon. Tijdens de nacht is er overal veel bewolking, maar het blijft droog. De temperaturen zakken tot minimaal 5 graden in de Ardennen, en 10 of 11 graden in Vlaanderen. De wind waait vrij zwak uit het zuidwesten.

Ondanks alle wolken zal er de eerste paar dagen van de week nauwelijks of geen regen vallen. Vanaf donderdag draait de luchtaanvoer echter naar het noordwesten waardoor er onstabiele, polaire lucht wordt aangevoerd. De neerslagkans gaat opnieuw stijgen en de temperaturen dalen tot een stuk onder de normale waarde.

Morgen is het zwaarbewolkt maar droog tijdens de voormiddag. Na de middag wordt het zonniger, vooral aan zee. Maxima rond 15 graden.

Donderdag is er meer wind en het is ook de hele dag zwaarbewolkt. Er valt regen tijdens de ochtend en er zijn nadien nog een reeks buien. De dagen daarna wordt het kouder en wisselvallig.Alle artikels uit de krant