Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ThinkStock

Eerst wassen, dan dragen: "Pas vooral op met heel goedkope accessoires én feloranje kleding"

De FOD Volksgezondheid raadt aan om nieuwe kleding éérst te wassen voor ze te dragen. Vorige week werd hetzelfde advies geformuleerd in Frankrijk, nadat een studie had gewezen op de aanwezigheid van chemicaliën. Door het stijgende gebruik van synthetische stoffen zien dermatologen meer irritaties van de huid.

26 reacties

 • josianne keppens

  3 jaar geleden
  was altijd nieuw goed en voor de rest dat ze al die rommel gewoon niet toelaten!
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Kleren was je natuurlijk eerst na aankoop iedereen heeft daar met zijn handen aangezeten die deze gemaakt heeft en vaak ook al veel mensen deze gepast en soms vuile stinkend niet propere!
 • marie-jose Marie-José Anthonis

  3 jaar geleden
  Ben 71 j heb nooit anders geweten 12 uur in koud water en een scheut azijn erbij
 • sabrina coessens

  3 jaar geleden
  Gaat hier niet over wassen of niet mensen !! gaat over het feit dat er kankerverwekkende stoffen in onze kleding zit ! Dat is de issue !! Vanwaar al die kankers ?!
 • Eric Vaeske

  3 jaar geleden
  Koop geen synthetische kleding. Koop een paar goede lederen kwaliteitsschoenen ( minstens goodyear welted zodat je de zolen kan vervangen ). Draag nooit hetzelfde paar 2 dagen na elkaar ( ze moeten drogen) en gebruik STEEDS houten schoenspanners. Dan gaan uw schoenen jaren mee.
 1. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.
 2. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief