Exclusief voor abonnees

Eerst verkrachtte hij zijn ex. Dan sms'te hij: "Sorry"

Rechtbankverslagen schetsen dader als agressieve narcist na de moord op Julie

Steve Bakelmans
RV Steve Bakelmans
"Fuck. Godverdomme. Aaarg! 'k Zal zelf naar de flikken gaan. Er was toch niets met mij aan te vangen. I am sorry." Dat sms'te Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen, naar een van zijn vorige slachtoffers, vlak nadat hij haar had verkracht.

"Een totaal gebrek aan normbesef. Een verregaande minachting voor zijn slachtoffer. Enkel oog voor zijn eigen seksuele driften." Zo omschreef de rechter in Antwerpen Steve Bakelmans, toen die eind juni 2017 al voor de tweede keer terechtstond wegens verkrachting.

Een half jaar eerder was zijn ex-vriendin wakker geschrokken toen Bakelmans, ondanks hun relatiebreuk, tóch plots in haar slaapkamer stond. 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Tersago

  Laat ons allemaal schuilen achter wetten en procedures, terwijl er voor u (edelachtbare, de rechter bij HvB), een recidivist staat die geen normbesef heeft, hervalt in geweldadige gewoontes waaronder verkrachting, een inmiddels meermaals gearresteerd en veroordeeld is. Vergeet deze feiten en laat dit gevaar gewoon terug los op de maatschappij die hij reeds de rug heeft toegekeerd. Ongeacht zijn geestestoestand en dat deze feiten verjaard zijn is dit, onverantwoord en niet te begrijpen!

 • Jules Steenwinckel

  Die verkrachter en moordenaar zal worden opgevolgd door zielenknijpers krijgt medicijnen en na een tijdje mag hij buiten en hij kan opnieuw beginnen .

 • Joelle Mertens

  Een overduidelijke narcist van de ergste soort. Alles klopt. Trauma opgelopen in zijn jeugd, gevoelens totaal afgesloten. Sex- drank- en drugsverslaafd. Hij mag nooit meer vrij komen want hij is onmogelijk te veranderen.

 • Paul Clercq

  Als hij geen normbesef heeft waarom laat hij hem vrij?Wat een rechter is dat?

 • Tim Claes

  Die man hoort niet thuis in een samenleving en had al lang opgesloten moeten zitten, hetzij in een gevangenis, hetzij in een instelling maar hoe dan ook zonder de mogelijkheid dat hij ooit nog in onze samenleving zou terecht kunnen komen. Je zou denken dat ruim 20 jaar na de misdaden van Dutroux, dat onze politici het rechtssysteem voldoende zouden hervormd hebben om dergelijke mensen sneller en efficiënter aan te pakken. Maar blijkbaar is dat nog steeds geen prioriteit!