Een op de drie transgenders is jonger dan 18

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Eén op de drie Belgen die zich aanmeldt bij het Genderteam van het UZ Gent is tussen de 12 en de 18 jaar. "Hun aandeel is fel toegenomen tegenover het begin van de jaren 2000, maar blijft de laatste jaren hangen", zegt professor Guy T'Sjoen. "We hadden verwacht dat de jongeren sneller een groot aandeel zouden innemen, maar dat gebeurt voorlopig niet."

Het totale aantal mensen dat voor het eerst op gesprek komt voor een geslachtsverandering blijft toenemen. "Vorig jaar meldden 456 Belgen zich bij ons. In 2016 en 2017 waren dat er nog 300, in 2010 slechts 30", aldus T'Sjoen. 

Hoeveel transgenders er precies zijn in België is een vraag die niet te beantwoorden valt. "Wij tellen enkel wie zich aanbiedt voor zorg. Wie nog nadenkt, elders gaat of hormonen via internet bestelt, kennen wij niet. Een grove schatting is dat er in ons land 30.000 transgenders zijn." (IDV)Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  Ach ik verschiet van niks meer. Achtereen vinden ze het nog normaal dat er ene zijnen hond begin te vingeren , en waar moet die dan zijn ? In UZ ........ ?

 • Danny Callaert

  het is mode om wat afwijkend te zijn. Vroeger viel men op met lange haren, nu moet het wat extremer

 • Maartje Nieuwboter

  Er bestaan studies die aantonen dat vispopulaties en meeuwenpopulaties voor de monding van de Thames sterk vervrouwelijken door de invloed van oestrogenen uit rioolwater (menstruatiebloed) en oestrogeenanalogen uit het afvalwater van een PET-fabriek. Gans die homo- en transseksualiteitsopstoot is een gevolg van wat er in onze voedselketen belandt. Onze hormonenhuishouding wordt verstoord. Ik drink al jaren niets meer uit PET-flessen om die reden. Enkel nog glas en blik.

 • Andreas Convents

  Wat een reacties hier . Het is de schuld van dit en van dat , het is en mentale ziekte . Alsof het een ramp is . Ik walg van jullie .

 • Tim Claes

  En man die zegt dat hij Napolean of Julius Caesar is, steken ze in het zothuis. Een man die zegt dat hij een vrouw is, die opereren ze zodat hij er als een vrouw zou uit zien. Maar misschien moeten die zgz transgenders ook eerder in psychotherapie ipv dat ze hormonen en hormonenblokkers moeten slikken, bovenop één of meerdere operaties?