Exclusief voor abonnees

Eén klagende buur en zwembad mag glijbanen afbreken

ALLE BUITENINFRASTRUCTUUR VAN POPULAIR GENTS SPORTCOMPLEX MOET GESLOOPT WORDEN

In de zomer van 2017 kwam ex-miss Joke van de Velde nog een nieuwe glijbaan openen in Rozebroeken. Nu moet hij weg.
James Arthur In de zomer van 2017 kwam ex-miss Joke van de Velde nog een nieuwe glijbaan openen in Rozebroeken. Nu moet hij weg.
Het populaire Gentse zwembad Rozebroeken moet binnen het half jaar zijn drie buitenbaden, terras, glijbanen en speeltuin afbreken. Een rechter oordeelde bovendien dat het hele complex illegaal is. In Gent horen ze het in Keulen donderen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

101 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tomy Segers

  Het lijkt me logisch dat - indien er een dergelijke overtreding is begaan - dat dat wordt rechtgezet. Al de rest is emotie en doet hier niet ter zake. Een dergelijke constructie bouwen zonder de nodige vergunningen is gewoonweg oerdom en volstrekt onverantwoord

 • Dirk Delaere

  Voor alle mensen die "rustig" en "ongestoord"willen leven zou men een groot eiland moeten reserveren. Op dat eiland is dan alles verboden, en kinderen zijn niet toegelaten. Ook Geen zwembaden, feesten allerhande, concerten, terassen, vliegvelden, gewoon niks openbaars. Dat moet voor die mensen dan het paradijs zijn, en ze laten ons met rust.

 • Nicolas Van Hoecke

  Vraag is wie er eerst was en moest de buur er eerst geweest zijn waarom er niks is gezegd voor de bouw. Kan niet heel het artikel lezen maar lijkt me raar.

 • Antonio Rinaldi

  En gelijk heeft de buur.

 • Dirk Parein

  Ik heb geen HLN+, heb het artikel dus niet gelezen, weet niet waarover de klacht gaat en al zeker niet wat de bouwovertreding in houdt. Ik heb de situatie echter wel op Google earth bekeken en kan enkel concluderen dat het niet leuk moet zijn om zo’n complex achter uw deur te krijgen, maar ook dat ik niet in zie wat dit aan eventuele geluidsoverlast zou betekenen, zowat elk Vlaams zwembad is in zo’n situatie.