Exclusief voor abonnees

Eén jaar nadat haar man Eric Geboers verdronk toen hij zijn hond achterna sprong: "Hoe kan je nu boos zijn op dat beestje?"

Eric en Fumi: "Ik was gek van hem, maar om van Japan naar België te verhuizen: dat was toch een grote stap."
RV Eric en Fumi: "Ik was gek van hem, maar om van Japan naar België te verhuizen: dat was toch een grote stap."
Een hond springt plots in het water. Het baasje wil het dier redden en duikt het achterna. De hond zwemt naar de rand van het meer en schudt zich droog. Het baasje komt pas een dag later weer boven water. Een zinloos voorval en een tragisch einde van een mooi liefdesverhaal. Nu, een jaar later, vertelt Fumi Atsumi (39) over hoe ze Eric Geboers mist, voormalig Sportman van het Jaar, vijfvoudig wereldkampioen motorcross en vooral de man die haar zo intens gelukkig kon maken.

Sinds die fatale 6 mei van vorig jaar heeft de hond nog zelden gezwommen. Er ligt nochtans een prachtig zwembad in de tuin in Mol en Fumi vaart met een kano nog geregeld eens op het meer, maar Tora blijft dan altijd bij haar in het bootje zitten. Alsof het dier beseft dat het vorig jaar geen briljante ingeving was om 's avonds plots het ruime sop te kiezen. Tora is een shiba inu, een populair Japans hondenras met een hoge aaibaarheidsfactor. Wie er weinig van kent, ziet er weleens een kruising van een vos en een husky in. Maar Tora is vooral een soldaat die zich door dik en dun trouw toont aan haar baasje. Waar Fumi gaat of staat, is ook Tora.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant