Exclusief voor abonnees

Een coup, zou het? Binnen 10 dagen is May vertrokken, zeggen rebellen binnen regering

Photo News
Het zijden draadje waaraan Theresa May al maanden hangt, wordt nu echt wel ragfijn. Sinds woensdag hebben meer dan 5 miljoen Britten een onlinepetitie tegen de brexit ondertekend. "Binnen tien dagen is May vertrokken", zeggen rebellen binnen de regering, die vandaag de confrontatie met hun politieke baas opzoeken. Een coup, zou het?

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Andre Van Ruyskensveld

    vooruit laat de regering vallen en VERKIEZINGEN houden

  • Erwin Fiers

    De Brexit komt er toch.Is het nog niet voor onmiddellijk, hij komt er!!!

  • bob jansens

    10 dagen dan is het te laat: May moet weg voor 29 maart, zodat de nieuw PM de brief waarmee art 50 geactiveerd werd eenzijdig kan terugtrekken zodat het VK een volwaardig lid blijft van de EU, om dan de EU van "binnenuit" te bewerken om de onderliggende redenen van de vraag voor Brexit weg te werken. Zelfs met verlenging is het juridisch niet duidelijk of het VK na 29 maart nog eenzijdig die brief kan terugtrekken.