In 1999 reisde Bertrand Piccard met een heteluchtballon de wereld rond. In 2016 deed hij dat met een vliegtuigje op zonne-energie (foto onderaan). In 2021 wil hij een derde keer op wereldreis, om de staatshoofden 1.000 oplossingen aan te reiken voor het klimaatprobleem.
Volledig scherm
PREMIUM
In 1999 reisde Bertrand Piccard met een heteluchtballon de wereld rond. In 2016 deed hij dat met een vliegtuigje op zonne-energie (foto onderaan). In 2021 wil hij een derde keer op wereldreis, om de staatshoofden 1.000 oplossingen aan te reiken voor het klimaatprobleem.

“Een CEO die zijn bedrijf bestuurt zoals wij de planeet vliegt 20 jaar de cel in”: Zwitserse avonturier wil klimaat redden én winst maken

Hij vloog als eerste de wereld rond met een heteluchtballon en met een vliegtuig op zonne-energie. Binnen twee jaar wil Bertrand Piccard (61) een derde wereldreis maken, met onder zijn arm 1.000 realistische en rendabele manieren om het milieu te redden. "Als overheden niet snel het welzijn van hun volk centraal stellen, komen er ook hier revoluties zoals in Hongkong."

9 reacties

 • Guido De Beukelaer

  1 jaar geleden
  Behalve alle bankdirecteurs dan...die krijgen een bonus.
 • Nina Willems

  1 jaar geleden
  Sluit de grenzen met China. Onze economie zal opleven en door het stoppen van die traffic is ook het milieu gered. Maar dat vraagt moed en die is er niet.
 • Ivan Dewaele

  1 jaar geleden
  Och jongen toch, heb je ook een verdienmodel gevonden in de klimaatzwendel? Hoeveel gaan ze moeten betalen om het label te krijgen? En dan kun jij rustig verder de avonturier uithangen.
 • ronny meuris

  1 jaar geleden
  Zolang mensen excuses verzinnen om niet in actie te moeten schieten zal er niks veranderen. Het Is altijd de schuld van een ander.
 • John Ulmer

  1 jaar geleden
  Piccard wil in de eerste plaats geld verdienen. Het milieu is een dankbaar excuus.
 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."
 2. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?