Eddy reisde naar Kenia voor de 'graduation party' van alweer een nieuwe lichting naaisters. Al 49 meisjes kregen dankzij Eddy en z'n team een diploma in handen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy reisde naar Kenia voor de 'graduation party' van alweer een nieuwe lichting naaisters. Al 49 meisjes kregen dankzij Eddy en z'n team een diploma in handen. © rv

Eddy Van Uytsel timmert in Kenia aan droom vermoorde dochter: "Ik focus niet meer op wat ik verloor, maar op wat ik kan doen"

Annick Van Uytsel heeft nooit haar mode-opleiding kunnen afmaken. Maar haar dood, hoe zinloos ook, heeft tien jaar later en 7.000 km verder al 49 meisjes een toekomst gegeven: in het naaiatelier opgericht door Annicks vader studeerde deze week opnieuw een lichting af van twaalf gediplomeerde naaisters. "Ik weet wel: het had Annick moeten zijn achter die naaimachines. Maar ik wil me niet meer focussen op wat ik verloren heb. Liever op wat ik kan doen."

  1. "Haar glimlach, die gaan we hier missen"
    DIEST

    "Haar glimlach, die gaan we hier missen"

    Talloze mensen hebben gisteren bloemen en knuffels neergelegd aan het ACV-kantoor in de Koning Albertstraat. Diest is in rouw nadat Sara Van Passel (38) daar maandag in koelen bloede werd neergeschoten. "Waarom toch?", vraagt een man zich luidop af, terwijl hij een kaarsje aansteekt. Ook Domenico Pecchia van Giusto Gusto moet de gebeurtenis nog verwerken. Zijn restaurant werd plots omgevormd tot crisiscentrum nadat tientallen mensen zijn zaak in paniek kwamen binnengelopen.