Exclusief voor abonnees

Economiefilosoof Rogier De Langhe: “Privacy is overbodig. Het heeft geen zin je leven af te schermen van Google en Facebook”

Natuurlijk wil ook Rogier De Langhe zijn privacy niet te grabbel gooien. "Maar ik stel wel vast dat ik mijn gegevens hoe langer hoe minder kan beschermen."
Vincent Duterne/photonews Natuurlijk wil ook Rogier De Langhe zijn privacy niet te grabbel gooien. "Maar ik stel wel vast dat ik mijn gegevens hoe langer hoe minder kan beschermen."
"Privacy is overbodig." Econoom en filosoof Rogier De Langhe (UGent) wond er zaterdag in 'Nachtwacht' op Canvas geen doekjes om: het heeft geen zin om je leven zoveel mogelijk af te schermen van Google, Facebook en andere digitale mastodonten. In digitale tijden zal David nooit winnen van Goliath. En op zich is dat ook niet eens zo'n ramp. "Data doorverkopen zou wel het domste zijn wat grote bedrijven kunnen doen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Verhulst

  Inderdaad. De opgelegde GDPR regels aan alle bedrijven hebben de economie miljarden gekost en hebben 0 toegevoegde waarde. Dank aan privacy commissies. Met privacy ook nergens nog kortingsbonnetjes he mensen ...

 • RENE LENAERTS

  Als we onze privacy verliezen is dat voor 99 % te wijten aan onszelf; We willen overal contacten en we willen gezien en bewonderd worden. Verban Facebook en andere onnozele media en laat de anderen maar zagen.

 • Charles Petitjean

  Privacy bestaat al jaren niet meer, wie zich daarachter blijft verschuilen heeft heel wat te verbergen.

 • Yves De Poortere

  Geen Facebook, instagram, Snapchat,... wel whatsapp, verder ook nog tor en PGP. Mail en ander verkeer via private VPN en nooit internet via gratis WiFi. Als je privacy wil kan je hem wel degelijk hebben, je moet er alleen een beetje inspanning voor doen. Ik ben trouwens een leek op dit gebied, echte beveiligingsspecialisten kunnen veel meer dan dit.

 • Linda Kint

  Aan de mensen die zeggen dat de overheid hun mag bespioneren, omdat ze toch niets te verbergen hebben: Als er bij jou niets te pikken valt, wil dat toch ook niet zeggen dat dieven daarom mogen binnenbreken? Er valt toch niets te pikken dus mogen ze binnen?? Nee zo werkt het niet. Iedereen wil privacy. Zeker tegenover een overheid waarvan je niet weet wat ze doen met de info die ze over je vergaren.. GESTAPO toestanden zijn dat!