Exclusief voor abonnees

Ecolo haakt af: toen waren ze nog met zeven

N-VA Bart De Wever en Jan Jambon De zeven partijen - MR, PS, Groen en CD&V staan niet op foto - vergaderden 2,5 uur. En er werd niet met deuren geslagen in het Egmontpaleis.
BELGA N-VA Bart De Wever en Jan Jambon De zeven partijen - MR, PS, Groen en CD&V staan niet op foto - vergaderden 2,5 uur. En er werd niet met deuren geslagen in het Egmontpaleis.
Door het afhaken van Ecolo voor het rondetafelgesprek van de informateurs staat de focus nu helemaal op paars-geel. Toch is het maar de vraag of er iets kan bewegen voor er een Waalse regering is. Ter illustratie: Reynders en Vande Lanotte blijven vermoedelijk nog een maand op post.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gilbert Gijdé

  hebben die mannen het voor het zeggen hier,of denken ze dat ze de meeste stemmen hebben.In feite zouden ze geen vergoeding ook meer mogen ontvangen,want ze weigeren hun job te doen

 • danny janssens

  Ik had nog maar een paar uur geleden gezegd dat PS en NVA niet zouden samen regeren en t is al zo ver. Een paarsgroene regering lijkt dus het enige initiatief. CDV en PVDA kan natuurlijk ook nog

 • Walter De Vuyst

  Ecolo is tenminste duidelijk en geeft te kennen dat ze niet wil regeren met politieke haatdragende partijen die andere religies en culturen verwerpt . De angsthazen van Vlaams Belang en N.V.A staan stilaan in hun onderbroek .

 • Benny Coomans

  weigeren om aan de onderhandelingen deel te nemen, gewoon hun dotatie (of hoe ze het ook noemen afnemen

 • Raoul Beerens

  Gewoon ook een federale kieskring met alle partijen. Dan kan men in de anderen landsgedeelten ook op NVA of op het VB stemmen. En uiteraard in Vlaanderen op de Franstalige lijsten. En met een reeks volksvertegenwoordigers en niet allemaal apart per provincie. Moge de beste winnen.