Een minzame lach bij Meyrem Almaci, een hartje bij Jean-Marc Nollet, covoorzitter bij Ecolo. Die had meer reden om gelukkig te zijn.
Volledig scherm
Een minzame lach bij Meyrem Almaci, een hartje bij Jean-Marc Nollet, covoorzitter bij Ecolo. Die had meer reden om gelukkig te zijn. © Photo News

Ecolo grote winnaar in Wallonië: geen tsunami, wel flinke golf

De groene golf bleef uit aan Vlaamse kant, maar in het zuiden deden de groenen van Ecolo het zeer behoorlijk. Niet de groene tsunami zoals aangekondigd, of gevreesd - naargelang wie sprak. Maar de Waalse groenen verdubbelen toch hun score. "De groene golf breidt uit", klonk het.

 1. PREMIUM

  Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

  Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto