Echtgenote en kinderen richten zich in boek tot Bo Van Spilbeeck: “Mijn vrouw offert haar geluk op voor het mijne”

Bo en Marianne zijn al 36 jaar samen. "Het maatjes zijn, dat blijft overeind. Ze verwijt het me niet, hé. Ze verstaat dat ik geen andere keuze had."
Frank Bahnmuller Bo en Marianne zijn al 36 jaar samen. "Het maatjes zijn, dat blijft overeind. Ze verwijt het me niet, hé. Ze verstaat dat ik geen andere keuze had."
Hoe beleef je als partner de transitie van je man tot vrouw? Hoe gaan kinderen ermee om wanneer papa op een dag vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven zal gaan? In 'Eindelijk Vrouw', het boek van VTM-journaliste en transvrouw Bo Van Spilbeeck (60) die in november een geslachtsoperatie onderging, laten haar echtgenote en hun twee kinderen hun stem horen. Via brieven, ontroerend en krachtig tegelijk. "Mijn vrouw offert haar geluk op voor het mijne", reageert Bo hier op enkele opmerkelijke brieffragmenten.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  het mag echt gaan stoppen nu. Ik heb meer respect en bewondering voor zijn vrouw en kinderen. Bij mij kon hij letterlijk en figuurlijk op z'n Antwerps " den boom in"

 • LUC VAN DER VEKEN

  Wanneer gaat die zever van dien Bo Van Spilbeeck eens eindelijk stoppen? En den helft van Vlaanderen geloofd dat niet met de samenhang met zijn ""vrouw, partner""! In de boekskes daar is het allemaal goed en wel! Maar thuis???

 • kath volant

  Het is nu toch stilletjes genoeg geweest met die zever

 • Elke Celis

  Met alle respect, dit gaat al lang niet meer over een man die een transitie doet naar vrouw ... Elk facet van dat proces wordt uitvergroot, the aftermath, de gevoelens,... Alles is binnenkort een eigen beweging.

 • Erik Audenaert

  Hij heeft zijn vrouw en kinderen hun ganse leven bedrogen . Trouw dan niet en gooi iemand anders leven niet overhoop .