Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Dure wijnkelder? Aangeven, zegt Groen

Hoever gaat Groen om een vermogenskadaster in te voeren? Uit een toelichting aan de Raad van State blijkt dat de partij ook kijkt naar wijnkelders en boekencollecties van meer dan 5.000 euro. Maar intussen veranderde ze het geweer van schouder. “We kijken alleen naar verzekerde collecties.”

148 reacties

 • luc verriest

  2 jaar geleden
  Onderzoek naar eigendom in thuisland van steuntrekkers? Neen, schending van de privacy! Vingerafdruk op identiteitskaart? Neen, schending van de privacy! Dure wijn in uw kelder, mooi schilderij in uw living, een kostbaar boek geërfd? Geen probleem met de privacy, aangeven op uw (publieke) belastingaangifte!
 • Jean Gobin

  2 jaar geleden
  hopelijk ook dure sigaren
 • marc De Maeseneire

  2 jaar geleden
  Calvo zal nog niet aan zijn miljoen Euro vermogens grens zitten, hij bezit waarschijnlijk geen goede wijn en leerrijke boeken. De dag dat hij mag meebesturen en zijn vermogen zal de pan uit swingen zal hij zijn kar wel keren. Van de boeken zijn wij vrijwel zeker, hij kent zijn geschiedenis niet en kraamt ganse dagen onzin uit. Waarschijnlijk leeft die man van de hemelse douw?
 • Tom Amonski

  2 jaar geleden
  Dus eerst belasting betaald toen je het geld waarmeer je de flessen gekocht hebt verdiend, dan nog eens toen je de flessen gekocht hebt, en nu nog eens omdat je ze hebt... gaat er wel over dunk mich
 • Marc Stalmans

  2 jaar geleden
  In plaats zo'n onzin te verkopen los dit simpel op: verlaag de BTW op levensmiddelen die er toe doen, Verhoog de BTW (luxetaks) op luxeartikelen die enkel de kapitaalkrachtigen kunnen en willen betalen. Denk aan de Porches, de Breitlings, de Armani's, de smartphones, enz. Het gaat altijd over koopkracht, maar ik hoor nergens iets over prijscontrole. Bij iedere gelegenheid gaan de prijzen omhoog en wordt de koopkracht afgetopt. Hoog tijd voor een degelijk prijsbeleid ipv zulke uitspraken.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo