Hilde Van Acker op de Most Wanted Lijst en bij haar arrestatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Van Acker op de Most Wanted Lijst en bij haar arrestatie. © Gendarmerie Nationale

‘Duivelskoppel’ gevat na vlucht van 23 jaar: hoe scoutsmeisje Hilde Van Acker veranderde in luxeverslaafde partner in crime

Na liefst 23 jaar op de vlucht is het moordenaarskoppel Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote gearresteerd in Ivoorkust. Het duo werd sinds 1996 gezocht door de federale politie voor de executie van een Britse zakenman in De Haan en prijkte sinds 2016 op de Most Wanted-lijst. Op een politiefoto zijn Van Acker en Lacote te zien bij hun arrestatie, na 23 jaar ondergedoken in luxe te hebben geleefd. “Hier hebben we jaren op gewacht”, zegt Martin Van Steenbrugge, commissaris bij de federale politie en topman van het Fugitive Active Search Team (FAST).

43 reacties

 • Nikolaas Bouman

  1 jaar geleden
  Ze hebben inderdaad gewacht, weinig gedaan dus!
 • Luc Van Bogaert

  1 jaar geleden
  Moord verjaart niet !
 • Noah Veelhaver

  1 jaar geleden
  Hier hebben we lang op gewacht : hoezo zelf? In België wordt na 20 jaar een zaak volledig gestopt? Toch?
 • José Gonzales

  1 jaar geleden
  Binnenkort vrij onder voorwaarden.
 • johan vankeirs

  1 jaar geleden
  Hebben ze daar aan de ivoorkust 23 jaar van het OCMW geleefd of werd hun stempelgeld verder uitbetaald door ons dierbaar Belgie en nu binnenkort in pensioen.
 1. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken