Hilde Van Acker op de Most Wanted Lijst en bij haar arrestatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Van Acker op de Most Wanted Lijst en bij haar arrestatie. © Gendarmerie Nationale

‘Duivelskoppel’ gevat na vlucht van 23 jaar: hoe scoutsmeisje Hilde Van Acker veranderde in luxeverslaafde partner in crime

Na liefst 23 jaar op de vlucht is het moordenaarskoppel Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote gearresteerd in Ivoorkust. Het duo werd sinds 1996 gezocht door de federale politie voor de executie van een Britse zakenman in De Haan en prijkte sinds 2016 op de Most Wanted-lijst. Op een politiefoto zijn Van Acker en Lacote te zien bij hun arrestatie, na 23 jaar ondergedoken in luxe te hebben geleefd. “Hier hebben we jaren op gewacht”, zegt Martin Van Steenbrugge, commissaris bij de federale politie en topman van het Fugitive Active Search Team (FAST).

43 reacties

 • Nikolaas Bouman

  2 jaar geleden
  Ze hebben inderdaad gewacht, weinig gedaan dus!
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Moord verjaart niet !
 • Noah Veelh

  2 jaar geleden
  Hier hebben we lang op gewacht : hoezo zelf? In België wordt na 20 jaar een zaak volledig gestopt? Toch?
 • José Gonzales

  2 jaar geleden
  Binnenkort vrij onder voorwaarden.
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Hebben ze daar aan de ivoorkust 23 jaar van het OCMW geleefd of werd hun stempelgeld verder uitbetaald door ons dierbaar Belgie en nu binnenkort in pensioen.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Dertig jaar cel voor 'duivelskoppel' uit Mechelen
  Update

  Dertig jaar cel voor 'duivelskop­pel' uit Mechelen

  Het Antwerpse assisenhof heeft een moeder (43) en stiefvader (39) uit Mechelen veroordeeld tot de gevorderde maximumstraf van dertig jaar opsluiting. Ze hadden hun mentaal gehandicapte dochter van haar 11 tot 16 jaar seksueel misbruikt en mishandeld. In de nacht van 22 op 23 december 2009 hadden ze haar ook nog eens gefolterd tot ze bijna stierf. Het meisje stond urenlang doodsangsten uit. De jury aanvaardde geen enkele verzachtende omstandigheid voor hen en vond dat de maatschappij maximaal tegen hen beschermd moest worden.