Dubbele kotmoord Kortrijk: was dader jaloers dat Youlia (19) tijd doorbracht met ex?

Gerecht blijft bij fatale driehoeksverhouding

Youlia Soboleva, een gemotiveerde studente aan de HoWest, overleed door 28 snij- en steekwonden.
RV Youlia Soboleva, een gemotiveerde studente aan de HoWest, overleed door 28 snij- en steekwonden.
De verdachte van de dubbele moord op het studentenkot in Kortrijk wil niet zeggen waarom hij de Russische Youlia (19) uit Kuurne en haar vriend Nessar gedood heeft. Het gerecht ziet een fataal afgelopen driehoeksverhouding nog altijd als de belangrijkste piste. "We zullen hem dit nooit vergeven", zegt de familie van studente Youlia.

Maandagavond laat krijgen de ouders van Youlia Soboleva te horen dat hun dochter één van de vermoorde slachtoffers is die zijn gevonden in het studentenpand in de Oude Vestingstraat in Kortrijk. De dubbele moord is dan al de hele dag in het nieuws, maar het duurt een halve dag eer het gerecht de in Rusland geboren HoWest-studente uit Kuurne kan identificeren. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Troch

  Door de eeuwen heen, is het al honderden keren bewezen, dat culturen met diepe verschillen NIET met elkaar vreedzaam kunnen samenleven. En het zal nooit veranderen..In 1600 en zoveel zijn de Moslims al eens verdreven uit Europa.....en de geschiedenis herhaalt zich........hopelijk ! Voor alle vrouwen en meisjes

 • Chris Hom

  In hun cultuur zijn ze nog fier op een eremoord. De grenzen van een land maken geen verschil voor deze gasten, die blijven hun "eer" verdedigen met alle gevolgen van dien, de vrouw zal altijd de ondergeschikte blijven, onze culturen verschillen gewoon te veel van elkaar. RIP voor de slachtoffers

 • monique hermans

  Gooi al dat gespuis terug van waar het komt!

 • Kaveh Ahangar

  Diane totaal met u eens, also hier in Belgie, Belgische jongs/manen hun partner of kinderen niet vermoord hebben. Is een spijtige zaak wat in kortrijk gebeurt is maar kan overal gebeuren en het is zeker niet normaal.

 • Albert Hessens

  Mohammed, Nessar .... beste meisjes .... snappen jullie het dan nog niet ?