Exclusief voor abonnees

Drinken mag, aan de toog hangen niet: zo wil Horeca Vlaanderen cafés en restaurants weer opstarten

Horeca Vlaanderen heeft plan om cafés en restaurants weer op te starten

In Nederland mogen cafés en restaurants op 1 juni weer open onder voorwaarden. Uitbaters bereiden zich voor.
ANP In Nederland mogen cafés en restaurants op 1 juni weer open onder voorwaarden. Uitbaters bereiden zich voor.
Obers met mondmaskers en niet aan de toog staan: zo wil Horeca Vlaanderen de opstart van cafés en restaurants voor de klanten veilig maken. Een btw-verlaging en langer technische werkloosheid moeten het voor de cafébazen leefbaar houden. "De horeca zoals we die kennen, zal pas terugkeren wanneer er een vaccin is."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hugo De Leew

  Johnny chanet: Wat zou je dan wensen tot 2050 lockdown, we moeten er toch door willen of niet, of moet de ganse bevolking gaan leven zoals in een klooster?

 • Claude Minoodt

  Eddy Douwen, volledig akkoord, ben ook een biljarter, nergens zo makkelijk om afstand te houden dan aan de biljarttafel, de lengte en breedte van de tafel alleen al biedt voldoende afstand, maar ja, afwachten zeker

 • Sofie Vervoort

  Ofwel open ofwel niet niet een paar uurtjes zoals ze willen doe open zoals de winkels met de normale openingsuren en met voorzorgsmaatregelen die iedere horeca het beste kan uitsstippelen . Als je alles terug moet betalen zoals lonen personeel leningen vaste kosten gaat dat niet lukken om 4 uurtjes open te doen en sowieso btw verlaging voor altijd en niet voor een paar maanden en anders bij 4 uurtje opening zullen de bijdrage moeten blijven betalen

 • Patrick Goebel

  En de mensen die roken of e sigaret gebruiken? Blijft dat virus niet vast in die uitgeblazen damp en kan dat zich zo niet verder verspreiden?

 • Leopold Vanhoof

  Vergeet het gezellig aan de toog hangen, vergeet het gezellig etentje in het restaurant. Je zal er geen moment gerust zijn en met honderd zaken rekening moeten houden. Vele zaken zullen nooit nog openen of niet genoeg klandizie hebben en moeten sluiten. En met de verwachte toeslagen zal het voor velen te duur worden.