Exclusief voor abonnees

Dries Van Langenhove vecht schorsing UGent aan: twee advocaten, maar zélf ten strijde

Als we op zijn blik afgaan, kan het betoog van Van Langenhove op goedkeuring rekenen van meester Joost Bosquet (links). Confrater Johan Platteau lijkt minder geïmponeerd.
Gianni Barbieux Als we op zijn blik afgaan, kan het betoog van Van Langenhove op goedkeuring rekenen van meester Joost Bosquet (links). Confrater Johan Platteau lijkt minder geïmponeerd.
Dries Van Langenhove, oprichter van de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden, heeft de kortgedingrechter gevraagd om de tuchtmaatregel van de UGent te vernietigen. Hoewel de rechtenstudent niet één, maar twee advocaten aan z'n zijde had, trok hij ook zélf ten strijde.

Het proces in Gent ging een halfuur eerder van start dan gebruikelijk. Daar zat een bewuste strategie achter: pottenkijkers buitenhouden. De rechter had de betrokken partijen op voorhand laten weten dat hij niet wild is van media-aandacht. De zaak werd dan ook bepleit achter gesloten deuren. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Corten

  Ga ervoor Dries.

 • Willy Slachmuylders

  Dries proficiat verandert Vlaanderen en !!!!!!?????????? VRT alles stil ! Ik kijk geen VRT meer Nederland zijn Nieuwsberichten zijn veel Ruimer en juist ! Binnenkort Dries in het Vlaams parlement dan kan groen en Spa. den boom in !? Dries go go go

 • Tiziana Troukens

  Ik heb ook nog niemand horen afgeven op het feit dat zo iemand als arme student wel zo’n dure advocaten met Porsches kan betalen, beste Pol. Moest hij een andere kleur hebben of Mohammed heten waren daar al lang veel vraagtekens achter geplaatst.

 • romy verhove

  Top kerel !

 • pol van de velde

  Heb nog steeds niets gehoord dat, waarvoor hij verhoord is, ook bewezen is. En volgens de linkse groenen en rode sossen is iemand maar schuldig als er bewijzen zijn. Blijkbaar geldt dat alleen voor de rode en groene linkse massa en niet voor rechts.