Exclusief voor abonnees

Drie voorzitters denken aan meerderheidsregering zonder PS: spelen ze blufpoker om Magnette aan tafel te krijgen?

Voorzitters Lachaert (Open Vld), Coens (CD&V) en Bouchez (MR).
Photo News Voorzitters Lachaert (Open Vld), Coens (CD&V) en Bouchez (MR).
De drie 'koningen' Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) denken aan een meerderheidsregering zonder PS. Maar die weg ligt danig vol doornen dat het eerder op een vernuftig spelletje blufpoker lijkt om de koppige PS alsnog aan boord te krijgen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Franky Vandenberghe

  Mocht dit waar zijn dan wordt de Vlaamse stem toch voor een deel gewaardeerd. Je kunt niet alles krijgen maar dit is hoopgevend.

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  Als spa er ook maar aan denkt mee te gaan in een Zweeds avontuur is de loopbaan van Rousseau al ten einde voor ze goed begint en wordt spa terecht opgepeuzeld door PvdA en Groen.

 • raymond van der craen

  Als nu eens alle Vlaamse partijen nu eens samenwerkten dan hadden we naast de PS ook de MR en CdH niet nodig voor een democratische meerderheid te vormen.

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Waarom moeten zij geen masker dragen en 1,5 meter van elkaar ho nee das enkel voor de bevolking

 • Jeroen Vermeersch

  Gewoon doen Conner! Je mag zelfs de 16 betreden. Laten we nu maar eindelijk eens vooruit gaan met ons land! Welke coalitie het ook wordt, er zal toch moeten bespaard worden in combinatie met hogere belastingen voor allen.