Exclusief voor abonnees

Drie poetshulpen over de ondankbare kant van hun beroep: “Moet ik me zo afbeulen voor 11 euro per uur?”

1.100 POETSHULPEN LATEN VANDAAG EMMER EN DWEIL VOOR WAT ZE ZIJN

Dirk Tabruyn (59) uit Gingelom werkt al bijna 7 jaar als poetshulp.
Sebastien Smets - Photo News Dirk Tabruyn (59) uit Gingelom werkt al bijna 7 jaar als poetshulp.
Minstens 1.100 poetshulpen laten vandaag emmer en zeepsop voor wat ze zijn en trekken naar Brussel om loonsverhoging te eisen. Achter die roep voor een beter loon schuilt een zwaardere bekommernis: het gebrek aan erkenning. "Soms voel ik me gekleineerd. Alsof ik máár de poetshulp ben." Drie poetshulpen over het beroep, lieve en minder lieve klanten, en teennagels op de badkamervloer.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

112 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toran Korshnah

  Mijn vrouw werkt voor Solidariteit vh Gezin en dat is een voortreffelijke werkgever. De meeste klanten zijn schatten van mensen, maar toch komt mijn vrouw regelmatig afgepeigerd thuis. Het valt wel op dat sommige jonge mensen stukken veeleisender zijn dan ouderen.

 • Hubert Lescroart

  De werkelijke kost per uur is het bruto 11 x 2,2 = 24,2 Euro per uur. De RSZ , de verzekeringen, en de taksen zijn de grote graaiers . Ik kan het weten , ik heb als kleine zelfstandige met 18 werknemers jaren gewerkt.

 • Jennifer Peeters

  Ik heb veel respect voor die poetshulpen. Zij mogen gerust wat meer verdienen. @Charlotte De greef. Jij hebt 5 jaar aan de universiteit gestudeerd en verdient nu 12€ per uur als psycholoog? Heb je niet verkeerd gerekend en is het niet 12€ per kwartier?

 • Chris Devlaeminck

  Wat sommigen ook beweren, mensen behandelen elkaar meestal verticaal. Terwijl sommigen met 'hogere' doelen bezig zijn die beter betaald worden kan een ander hun huishouden doen. Zo goedkoop mogelijk en gesubsidieerd natuurlijk. Betaald met dienstencheques. Dan hoor ik zo'n gasten nog zeggen dat die poetshulpen hen dankbaar mogen zijn dat ze hen werk verschaffen. Ik wil de poetshulpen de raad geven bij elkaar te poetsen met dienstencheques.

 • Hilde Peeters

  Heb inderdaad respect voor degene die komt zorg dat uw rommel weg is ze komen poetsen niet uw huishouden doen op 4 uur probeer zelf uw huis eens op 4 u te poetsen dan weet je wat je van hen vraagt en eens iets om te drinken al is het water ,het zijn kleine dingen waardoor iemand gewaardeerd wordt.Dat zouden alle bazen moeten doen.