Exclusief voor abonnees

Drie leerkrachten over wat er misloopt in het onderwijs: “Wij staken niet voor meer loon. Wij staken voor onze leerlingen”

Bart De Maesschalck, leraar lagere school.
Yannick De Spiegeleir Bart De Maesschalck, leraar lagere school.
Voor het eerst in bijna 20 jaar leggen leerkrachten massaal het werk neer om te protesteren tegen alles wat er volgens hen spaak loopt in het onderwijs. "We staken niet voor meer loon, we staken voor onze leerlingen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marko Decandt

  Guido Volkaerts, informeer u eerst even aub. Er stappen net veel leerkrachten over van het onderwijs naar de privé omdat dit voor die mensen een verademing is (maar dat horen de mensen uit de privé natuurlijk niet graag). Vanwaar het leerkrachten tekort denk je? Trouwens in de privé kan je nu vaak ook van thuis werken, en dat is dan wel gecontrolleerd? Die dagen mag je ook al zeker van die 40u aftrekken. Trouwens 40u? Dan heb je normaal 32 dagen verlof, ik weet dat wel hoor.

 • Marko Decandt

  Margriet Janssen, iedereen klagen dat het leven te duur wordt, maar elke vakantie worden records gesneuveld met het vliegtuig door zowat iedereen (vooral mensen uit privé die natuurlijk een paar dagen voor het eind van het schooljaar al vertrekken), hoe kan dat?

 • Ivan Versele

  En zeggen, ik zat in een klas ooit van 37 leerlingen, één onderwijzeres, geen halftijds gedoe, gans de woensdag school en de zaterdagvoormiddag ook nog en wij kregen les, slimme en minder slimme kinderen allemaal samen, een zalige tijd.... nu moet er een leger kinderverzorgsters bij, ondersteuning van alles en nog wat, eerlijk je kan er soms teveel eieren onder leggen... daarmee bedoel ik en de kinderen en het onderwijzend personeel

 • Margriet Janssen

  Zoveel werk in de vakanties en toch zit het vliegtuig vol met leerkrachten. Hoe is dat mogelijk ?

 • Guido Volkaerts

  “Wij staken niet voor meer loon. Wij staken voor onze leerlingen”. Ik lag alvast in een deuk van het lachen na het lezen van deze uitspraak... Zij die niet tevreden zijn in hun job als leraar staat het vrij om in de privé te gaan werken: Werkweek van 40 uren en 20 dagen verlof... Maar ze doen liever oncontroleerbaar "thuiswerk" die ze dan maar al te graag bij hun 20 uurtjes tellen.