Doodverklaarde IS'er uit Antwerpen zit vast bij Koerden

Abdellah Nouamane op een archiefbeeld.
Kos Abdellah Nouamane op een archiefbeeld.
Het lijkt vast te staan dat de Antwerpse IS-terrorist Abdellah Nouamane (24) gevangen zit in Syrië. Geruchten in die zin deden al de ronde sinds maart. Abu Jihad Al-Belgiki - zoals hij heette bij IS - bleek toen alleszins springlevend, nadat hij meermaals doodverklaard was. 

De volgeling van Shariah4Belgium, die al twee keer bij verstek veroordeeld is, zinde in 2015 op een aanslag in ons land. Nu zeggen ingewijden dat ze hem herkennen op videobeelden die werden gedraaid in een gevangenis van de Koerden. Vraag is of dat je dat geruststellend kan noemen: de gevangenis in kwestie was al twee keer het toneel van massale uitbraakpogingen, de recentste vorige week. (GVV)

Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!Alle artikels uit de krant

75 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Ik zie het nog gebeuren dat de gekke bende van Geens om zijn uitlevering vraagt. Dan is hij hier binnen de kortste keren terug vrij en kan hij een werkloosheidsvergoeding of OCMW steun claimen want in dit Aburdistan is nu eenmaal álles mogelijk. Laat ons hopen dat ze hem ginder tijdig 25 cm korter maken of hem door het heneppen venster laten kijken..

 • Fred Valk

  Als ze hem veroordelen in België is hij na enkele jaren terug vrij man en kan hij genieten van de “win for life” in onze pamperorganisaties.

 • Roger Smets

  Daar terecht stellen. Korte metten mee, hij heeft er genoeg mishandeld en gedood. Niet terug naar hier. Meer controle bij families die er zitten hebben bij Is.

 • Gilberta Van Tulden

  Ik zou zeggen, in het kader van gezinshereniging deze beloftevolle jongen, met ongelukkige jeugd, slachtoffer van racisme en ongelijke kansen zo vlug mogelijk naar Belgie halen !

 • Frank Vekemans

  Laat hem daar zitten AUB breng hem niet terug naar Belgie