.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Doodrijder Sint-Niklaas toonde politie nep rijbewijs

Tussen de 80 en 95 kilometer per uur. Zo snel reed de Nederlandse Anderson C. (21) maandag volgens de verkeersdeskundige toen hij de 5-jarige Maimouna doodreed op het trottoir voor een Lidl-filiaal in Sint-Niklaas. Daarna legde hij de politie een onbestaand rijbewijs voor. "Ik ben de controle verloren omdat ik afgeleid werd door mijn passagier", verklaarde C. aan het gerecht.

  1. PREMIUM

    Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

    Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)
  2. PREMIUM

    België geeft Google boete van 600.000 euro

    De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement