Dokters, verplegers of patiënten: iedereen fraudeert

7,5 MILJOEN EURO TE VEEL AANGEREKEND IN ZORG, VOORAL DOOR GESJOEMEL

Met gerichte controles heeft het Riziv ontdekt dat artsen, verpleegsters maar ook patiënten de ziekteverzekering in 2017 minstens 7,5 miljoen euro te veel aanrekenden. Ruim 5 miljoen daarvan is fraude.
iStock Met gerichte controles heeft het Riziv ontdekt dat artsen, verpleegsters maar ook patiënten de ziekteverzekering in 2017 minstens 7,5 miljoen euro te veel aanrekenden. Ruim 5 miljoen daarvan is fraude.
Met gerichte controles heeft het Riziv ontdekt dat artsen, verpleegsters maar ook patiënten de ziekteverzekering in 2017 minstens 7,5 miljoen euro te veel aanrekenden. Ruim 5 miljoen daarvan is fraude. "Dat valt al bij al nog mee", vindt het artsensyndicaat.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • evert messiaen

  beetje zoals prodeo advocaat zeker...? dit land lijkt wel zo rot als iets. Begin het te snappen waarom alles wat duurder is den Belgiek... Allemaal zoveel mogelijk graaien om dan te kunnen gaan staken voor te hoge belastingen. wanneer stopt dit? we gaan nu al extra werk gaan creëren, een extra beroep, een extra huisbezoek, etc. Het ergste weten we waarschijnlijk nog nie.

 • Ronald Boudewijns

  Politiekers niet vergeten aub, dat zijn de “grootste” bedriegers....

 • Koen Geboors

  7,5miljoen? Ik vermoed dat ze 7,5 miljard wilden schrijven. Logisch dat het artsensyndicaat deze berichtgeving een meevaller vinden.

 • adam naaktgeboren

  Ik ben verpleger in loondienst in het ziekenhuis. Mijn belastingbrief is altijd ingevuld zonder dat ik iets moet doen? Laat mij raden dat het over mensen gaat die activiteiten doen in het ziekenhuis op zelfstandige basis, artsen buiten het ziekenhuis en zelfstandige verpleegkundigen. Ook patiënten met medewerking van artsen. In loondienst heb je niets maar ook niets te ontduiken. Dat weet iedere werknemer.

 • Emi De graeve

  wat met het frauderen van EU verkozenen :-) en al hun bijjokes ....