Exclusief voor abonnees

Doe alsof je in Monaco woont... en huur een hotelkamer voor 96.600 euro

Belgische 'Monegasken' moeten 100 miljoen achterstallige taksen betalen

Een jaar lang een kamer huren in het Fairmont Monte Carlo - vier sterren, poepchique kamers, fabelachtig uitzicht - en de verblijfsvergunning voor Monaco komt er gratis bij.
Booking.com Een jaar lang een kamer huren in het Fairmont Monte Carlo - vier sterren, poepchique kamers, fabelachtig uitzicht - en de verblijfsvergunning voor Monaco komt er gratis bij.
147 welgestelde Belgen die zogezegd in Monaco wonen hebben een aanslagbiljet in de bus gekregen. Binnen twee maanden moeten ze allemaal samen 100 miljoen euro achterstallige taksen en boetes betaald hebben omdat ze niet écht in de dwergstaat woonden. "Een kamer huren van 96.600 euro per jaar? Komaan, da's te doorzichtig. Dom zelfs!"

Wonen in Monaco heeft zo zijn voordelen. Oók op het vlak van belastingen. Tarief voor personenbelasting: 0%. Erfenissen en schenkingen voor kinderen: 0%. Maar ook om geld en inkomsten verborgen te houden voor de Belgische fiscus kan het interessant zijn om in de mondaine badplaats aan de Middellandse Zee te wonen. Dus besliste de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) te onderzoeken of de Belgen onder de 30.000 Monegasken daar écht woonden of enkel deden alsof om belastingen in hun thuisland te ontduiken.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant