Exclusief voor abonnees

Diverse brieven

Hyperallergisch

In 2015 kreeg ik, na 67 jaar zonder problemen, een allergische reactie na het eten van gamba's. Ik werd met de MUG afgevoerd en lag een nacht aan de hartbewaking. De artsen legden mij een verbod op voor het eten van schaaldieren en zeevruchten. Twee jaar later kreeg ik opnieuw zo'n heftige reactie na het eten van zeewolf. Opnieuw afgevoerd naar het ziekenhuis. Toen werd mij verboden om nog iets 'uit het water' te eten. Sindsdien doen wij met een vergrootglas boodschappen om te vermijden dat we iets in huis halen dat een risico voor mij zou zijn. Een serieuze opgave, want op bijna elke verpakking staat vreemd genoeg: 'Kan sporen van vis en schaaldieren bevatten' of 'Werd in dezelfde fabriek verpakt waar eveneens vis- en schaaldieren worden verwerkt'. Dit staat bijvoorbeeld op chocoladebroodjes (Aldi), witte en zwarte pensen (Colruyt) en spek (Delhaize).

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant