Exclusief voor abonnees

Dit zijn de zo gevreesde kinderen uit Syrië

4 WEZEN MET FAMILIE DIE OP HEN WACHT EN 2 TIENERS DIE AAN OUDER WERDEN ONTRUKT

Drie van de kinderen uit Syrië, Issa, Ilyass en Walae.
rv Drie van de kinderen uit Syrië, Issa, Ilyass en Walae.
Een tienermeisje dat aan haar moeder werd ontrukt om in Syrië als bruid te dienen. Een kleine voetbalfanaat die zijn broer en zijn moeder verloor. En dan nog drie jongens en een meisje die hun beide ouders kwijtgespeeld zijn. Dat zijn de zo gevreesde kinderen die vanuit de Koerdische kampen onderweg zijn naar ons land. Ze hebben allemaal familie in België die hen niet wou zien vertrekken en al jarenlang op hen wacht.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elke Celis

  Wat een dramatisch, oeverloos links pleidooi in de titel, het mist enkel nog een viool. Journalistieke onpartijdigheid, niet meer van deze tijd? Feit: Mensen vrezen het nu geschepte precedent waarin de democratische regering hen continue voor politiek voldongen feiten plaatst onder het mom van menslievendheid en dan gaat de pers nog wat schuldgevoel kweken met woordkeuzes die bijzonder betuttelend overkomen... Tot wanneer het misloopt!

 • Dominique Hermys

  Om naar ginder te gaan was geen probleem, één keer problemen moeten wij hun terug naar hier laten komen. Was het er goed gebleven hadden ze ons niet nodig. Wie gaat hen onderhouden? De Croo.

 • JAN krommentak

  een schande dat de media dit zo uitvergroot ,deze kinderen die kinderen zijn het slachtoffer van hun ouders hun grootouders want hoe is het zover kunnen komen men wil tradities blijven handhaven maar hier botsen ze op onze cultuur onze vrijheden onze welvaart met alle gevolgen en nu mogen ze het nog eens proberen maar men gaat dit opvolgen nee niet lachen ik weet dat er problemen zijn met énkelbanden maar men belooft iets wat niet kan nu nog kindergeld en al de rest en wie betaald nog maar eens

 • Victor OOMS

  Deze kinderen moet men niet vrezen maar wel hetgeen er achter komt. Gezinshereniging want niemand weet wat hier achter steekt tot deze kinderen hier zijn en dan begint het pas

 • Marc Camp

  Als ik in het buitenland een misdaad bega, dan kom ik daar voor de rechtbank en vlieg ik in ergste geval daar in de gevangenis en kan ik zelfs daar de doodstraf krijgen. Dus ouders die vrijwillig naar daar gingen en vrijwillig bij IS gediend, dan moeten ze daar ook berecht worden. Punt andere lijn. En kinderen dragen altijd de gevolgen van wat ouders misdoen.