De Brusselse politie trapte door haar harde optreden met open ogen in de val die de klimaatrebellen weken daarvoor al hadden uitgedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brusselse politie trapte door haar harde optreden met open ogen in de val die de klimaatrebellen weken daarvoor al hadden uitgedacht. © Baert Marc

Dit zijn de klimaatrebellen van Extinction Rebellion: “Hoe meer geweld, hoe liever ze het hebben”

"Hinderlijke landlopers." Zo omschreef Brits premier Boris Johnson vorige week de leden van de radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion. Ook in België dachten politie en overheid afgelopen weekend dat ze te maken hadden met een zootje ongeregeld dat ze met traangas en waterkanon konden temmen. Niks is minder waar. De 'klimaatrebellen' zijn professioneler dan velen vermoeden. Brussels Burgemeester Philippe Close (PS) liep samen met zijn ordetroepen recht in een val die weken geleden al is gespannen.

 1. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer