Broers Thijmen (12) en Alexander (10) kunnen meteen weer met de band waarop ze zaten de trap van de glijbaan op. "Gedaan met wachten."
Volledig scherm
PREMIUM
Broers Thijmen (12) en Alexander (10) kunnen meteen weer met de band waarop ze zaten de trap van de glijbaan op. "Gedaan met wachten." © Photo News

"Dit is veel leuker dan normaal"

De bedwelmende chloorgeur, een bijna-valpartij in het kleedhokje en het verdacht warme kinderbadje zijn terug: eindelijk mogen de zwembaden weer open. In het subtropisch LAGO-zwemparadijs in Gent moet je op voorhand reserveren en je handen ontsmetten, maar eenmaal in het bad is de pret even groot als vroeger. Groter, zelfs. Want er is veel minder volk.

  1. PREMIUM

    Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

    Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."