Dit is de Antwerpse flat van Kris Peeters, door De Wever zijn ‘buitenverblijf’ genoemd

Photonews
Het is mevrouw die de deur opent, twee hoog in de Goede Hoopstraat, hartje stad. "Kom binnen. Voilà, hier wonen wij dus." Meneer vult aan. "Dit is onze thuis." Ann en Kris Peeters (CD&V) zijn de bekendste huurders van Antwerpen. Passanten, noemde Bart De Wever (N-VA) hen. "Spijtig dat hij dat zegt." Op 14 oktober daagt Peeters hem hier uit. "Antwerpen heeft meer nodig dan een burgemeester. Deze stad verdient een burgervader."

Nee, het heeft geen zin om volgende week te controleren of de heer en mevrouw Peeters wel degelijk hun nachten doorbrengen in de Goede Hoopstraat. U zult hen daar niet aantreffen. "Ik ben mijn leven aan het beteren", lacht de vicepremier, hij die doorgaans als enige toppoliticus in het land blijft als de rest in verre buitenlanden zit. "De koffers staan klaar voor Griekenland. We gaan straks een volle week met vakantie." En daar is zijn echtgenote blij om. "In een boetiekhotelletje in de buurt van de berg Athos gaan we genieten van de zee, de zon, de natuur en de rust", zegt Ann. "We vliegen op Thessaloniki." Haar man knipoogt. "Nee, niet met Ryanair."

Zelden was er om de verhuis van een politicus meer te doen dan om die van Kris Peeters vanuit Puurs naar Antwerpen. De inzet: 't Schoon Verdiep, waar nu Bart De Wever zetelt. Over die verhuis zei De Wever eind vorig jaar in onze krant het volgende: "Peeters huurt hier iets. Dat doet hij alleen maar om te kunnen deelnemen aan de stadsverkiezingen met als enige bedoeling om mij te koeioneren. Dat appartement in Antwerpen is zijn buitenverblijf. Niet zijn thuis." Een jaar lang reageerde Peeters daar amper op. "We zijn nogal gesteld op onze privacy." Voor uw krant zette hij uiteindelijk toch de deur van zijn huurflat open. "Dit is niet ons pop-upappartement."

Je hebt 18% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

126 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  En dat hij nog steeds niet tot het besef is gekomen, dat hij zich steeds meer en meer belachelijk maakt? Zielige man.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Wie gelooft die politiekers nog ?

 • Liliane Vervliet

  Lachwekkend !Die zal het nooit snappen !

 • Serge Aernoudt

  Misschien een goede plaats om te bedenken hoe hij de Arcospaarders volledig kan terug betalen?

 • Daniel Cuypers

  Het huurappartementje en Ikea meubelen ten spijt, burgemeester in Antwerpen zal deze lapzwans nooit worden. Voor de functie van windhaan op de Boerentoren daarentegen is deze tsjeef wel veruit het meest aangewezen exemplaar.