Exclusief voor abonnees

Discussie over ongeschikte ouders laait weer op: “Verplicht steriliseren: waarom niet?”

Een leeg wiegje. Archieffoto.
thinkstock Een leeg wiegje. Archieffoto.
Mag een overheid fysiek ingrijpen - lees: iemand laten steriliseren - als die niet in staat is kinderen op te voeden? De discussie laait weer op nu een vader voor de tweede keer zijn baby in levensgevaar heeft geslagen. "Mag zo iemand nog kinderen krijgen? We moeten durven na te denken over die vraag", zeggen experten.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pascal de bruycker

  daar is hij weer, Vankrunkelsven , ben jij dokter ? Straf meer en effectiever die onmensen zelf , maar niet mogelijk onschuldig leven in wording .

 • Veerle Hertens

  Nee, dat moeten we niet. Dat is hitler achterna. Contactverbod met kinderen en serieuze straffen in combinatie met begeleiding voor dit soort. En er mag wat meer aandacht besteed worden aan de relationele opvoeding van vrouwen, niet alleen leren lief zijn, ook leren herkennen wanneer een man voor problemen gaat zorgen.

 • danny janssens

  An Kobe.......er boenk op.

 • John Ulmer

  tja, maar je lost het probleem niet op dat zo'n kerel een nieuwe relatie begint met iemand die een kindje heeft en dus toch op die manier een gevaar blijft.....

 • Steven Leen

  Kindermishandeling of kinder moord = levenslang contact verbod met kinderen. Hij kan en mag zich dus nog voorplanten maar mag geen opvoeder meer zijn.