Exclusief voor abonnees

Directeur noodgedwongen weer zelf voor de klas, gratis: “Vorig jaar geen Franse les meer en nu komen we wéér twee leraars tekort”

Directeur Dennis Verdonck geeft in het Stedelijk Lyceum Lakbors in Deurne nu zelf zes uur per week aardrijkskunde.
Joel Hoylaerts / Photo News Directeur Dennis Verdonck geeft in het Stedelijk Lyceum Lakbors in Deurne nu zelf zes uur per week aardrijkskunde.
De witte raaf van vandaag is een leerkracht aardrijkskunde. En dus staat directeur Dennis Verdonck (37) van het Stedelijk Lyceum Lakbors in Deurne maar weer zelf voor de wereldkaart en de klas. "Vorig jaar was er door het gebrek aan een leerkracht zelfs geen examen Frans voor sommige klassen. Dat wil ik dit jaar niet meer zien gebeuren."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joachim butin

  Ik lees hier veel jaloerse reacties! Aan alle mensen met een geschikt diploma, volg een d-cursus en ga voor de klas staan. Riante verloning, slechts 22, 24 of 28 lesuren, veel vakantie... Waar wacht je nog op... Men zal je met open armen ontvangen. Na een jaar kan je dan nog eens reageren. Neen, ik ben geen leerkracht. Mijn echtgenote wel, in een school met 80% anderstaligen. Niet in Brussel ofzo, in hartje west-vlaanderen. Niet onderschatten!

 • Francinne Declerque

  Patrick morel, de leraar presteert meer dan slechts de 38 uren in de privé. Die 22sten zijn de contacturen voor de klas staan. Veel leraren doen nu al meer dan 1 uur extra contacturen, gratis en voor niks. Dat 1 uur extra zal niks opbrengen. Jomme dockx spelen aan een bureauke in de privé slechts 38 uurtjes per week is een pak eenvoudiger. Je kan binnenkort instromen als leraar vanuit de privé, probeer het eens.

 • marc Deglin

  als je als leraar ergens begint ( invallend) dan heb je bijna nooit een kans op een vaste aanstelling. dit door de manieren van benoemingen. na jaren van pendelen tussen scholen en de blijvende onzekerheden , haken de meeste leraren af en gaan in de privee werken. het onderwijssysteem heeft hun eigen problemen gecreeerd.

 • Francois staen

  hit is daar toch directeur, krijgt toch een loon ....wat is dan het probleem op 1 of 2 uur per week les te geven ?

 • stefan crama

  Leraar, een onwaarschijnlijk onderschat beroep.Na je lesuren kun je nog uren bezig zijn met verbeteringen en administratie, ouders te woord staan en ga zo maar verder.Wil wel eens zien hoeveel dat er voor over hebben.En dan spreken we nog niet over de stress met moeilijke klassen.En die lange vakantie duurt 1 maand want vanaf augustus is het volop het nieuwe schooljaar voorbereiden.Daarom is er een tekort aan leraars, niemand wil het nog doen.