Exclusief voor abonnees

Dierenorganisaties boos om wetenschappelijk label voor paardenvlees: “KU Leuven laat zich voor kar van vleesindustrie spannen”

'Wetenschappelijk' label voor paardenvlees misleidt consument, zeggen dierenorganisaties

Dieren uitmergelen en mishandelen: het gebeurt nog steeds in Zuid-Amerikaanse slachthuizen.
NPO Dieren uitmergelen en mishandelen: het gebeurt nog steeds in Zuid-Amerikaanse slachthuizen.
Na een reeks schandalen met paardenvlees uit Mexico en het Europese importverbod dat daarop volgde, heeft de vleesindustrie samen met de KU Leuven een onderzoeksproject opgericht dat ook als label op verpakkingen in de supermarkt kleeft. Maar is er ook echt iets veranderd? Dierenorganisaties vinden van niet en kunnen dat staven met undercoverbeelden. "Die wetenschappers zitten in de zak van de vleesindustrie."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dimitri Djanbani

  Beste Pieter Rogiers, haatprediking?? Het 'agenda' is om het dierenleed te bestrijden, punt uit. Het is de (barbaarse) vee-industrie die zich schuldig maakt aan emotionele manipulatie door de consumente te desensibiliseren. Maar dat spelletje loopt op zijn einde. Zoals je wellicht hebt opgemerkt wanneer je een supermarkt binnenwandelt wint veganisme sterk aan populariteit; een goede zaak. Je kan het niet tegenhouden. De wereld wordt wakker. Welkom tot de nieuwe realiteit.

 • PIETER ROGIERS

  Toch ongelooflijk hoe mensen - door een gebrek aan kennis en landbouwervaring - zich laten misleiden en emotioneel laten manipuleren door gemonteerde beelden van dierenrechtenorganisaties met een verborgen agenda! Dit is pure framing en georganiseerde haatprediking!

 • Mario Tersago

  Christelle, dat is een rare uitspraak maar goed.. Het is simpel, als wetenschapper baseer je je op feiten. Hoe kan je een label voorzien van een eindproduct als je noch het begin, verwerking en eindproduct hebt kunnen bekijken en opvolgen? Ik ben geen vegetariër of groene jongen, maar als ik vlees eet, wil ik wel weten dat dit reglementair is. Dit soort praktijken is consumentenbedrog en stimuleren van dierenleed. Men moet hier paal aan perk stellen en ja ook die wetenschappers sanctioneren.

 • rik cappelle

  En mijn paardenbiefstuk ga ik toch blijven eten. Net zoals mijne foie gras en mijn kippenvlees en mijn konijntje en mijn schapenboutje. Maar deze tijd van het jaar is een stukske edelhert of everzwijn ook niet te versmaden net zoals een jong duifje. De veganisten doen wat zij willen maar nooit gaan ze mij opleggen wat ik al of niet mag eten. En nu ga ik mijn varkenswangetjes opeten zie....of mag dat ook al niet meer ?

 • PIETER ROGIERS

  Met geknipte en misleidende beelden van uitzonderlijke gevallen van dierenleed tracht men ons te bekeren tot het veganisme. Daarbovenop hoopt men op donaties: in 2018 deed bv Gaia voor meer dan 1.700.000 € aan geldbeleggingen terwijl alle dierenopvangcentra en -asielen zonder geld zitten. Vraag de miljoenenbalans van Gaia maar eens op! Geen enkele vleeshandelaar heeft er baat bij dieren slecht te behandelen!!