Exclusief voor abonnees

Die onderhandelingen worden gezellig: partijen strooien met veto’s en breekpunten

(v.l.n.r.) Meyrem Almaci, Gwendolyn Rutten, Bart De Wever, John Crombez
Photo News (v.l.n.r.) Meyrem Almaci, Gwendolyn Rutten, Bart De Wever, John Crombez
Sp.a legt hogere pensioenen, zorg en elektriciteit als breekpunt op tafel. CD&V bedankt voor een regering die de economische hervormingen terugdraait. Open Vld past voor een nieuw PS-avontuur. N-VA keert PS en Ecolo de rug toe, en zij draaien mee. Federaal lijkt de keuze zo steeds duidelijker: (centrum)links of (centrum)rechts. Maar 26 mei is 27 mei niet.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Geudens

  Martha Van Hoecke heeft het mooi bijeen geschreven, hoewel ik denk dat de nieuwe generatie vlaams belangers wel een genuanceerdere richting uitgaan, maar de oude gezichten doen nog te veel denken aan vroeger. Ik ben nog steeds op zoek naar een partij die het aantal politiekers wil verminderen (lees van de loonlijst schrappen). Senaat afschaffen en dergelijke... met wat dat kost... koop daar maar een autobus of een treinstel meer voor voor mijn part daar heeft de bevolking tenminste iets aan.

 • marc van calster

  Begrijp dat je de politiek beu bent Martha Van Hoecke, maar er zo lichtzinnig over gaan.Denk ook eens aan de mensen en hun kinderen die het minder breed hebben, die kunnen zich geen tweede keer de nva veroorloven.

 • Theo Van Hoof

  Stem vooral op de mensen in de middenmoot. Dat zijn werkmensen zoals u en ik. Breng vooral geen lijststem uit. Zo kan je de kopstukken en witte (hete) konijnen een poepje laten ruiken. Als iedereen in zij toren blijft zullen het lange onderhandelingen worden. Groen heeft maar 1 goed voorstel. Schaf de salariswagen af.

 • Bruno Suykens

  Als ik alle beloften op een rijtje zet dan wordt het tijd dat ik eens ga rondkijken voor een 2e verblijf. De euro,s zullen me tegemoet stromen vanuit diverse partijhoofdkwartieren. Ik moet waarschijnlijk enkel nog mijn rekeningnummer geven. Enkel bij groen is er enig voorbehoud. Daar moet dit 2e verblijf bereikbaar zijn met de fiets en milieuvriendelijk, een tentje bijvoorbeeld. Maar dat valt op te lossen. De broer van Calvo kan me brengen met de wagen.

 • Verstappen Martine

  Allemaal eruit, tijd om de boel op te frissen.