Exclusief voor abonnees

Deze vrouwen lieten het leven na partnergeweld, nabestaanden getuigen: “Mijn dochter lachte soms: ‘Peter zal me weer ‘ns kapotmaken’. Omdat hij er zo vaak mee dreigde”

Al deze vrouwen lieten dit jaar het leven door partnergeweld. Vijf families getuigen over het gemis.
RV Al deze vrouwen lieten dit jaar het leven door partnergeweld. Vijf families getuigen over het gemis.
Statistieken bewijzen het: elke drie dagen kan huiselijk geweld eindigen in de dood. In ons land kwamen dit jaar alleen al zeker 18 vrouwen om na een aanval van hun partner. Altijd iemands dochter, zus of moeder. Nabestaanden vertellen over de alarmsignalen en de vaak toxische relaties waarin de vrouwen zaten. “We vroegen haar of hij wel echt de ware was. Maar zij zag hem graag. Nu is ze dood.”

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van Ginneken

  Ik begrijp niet dat er altijd over geweld tov vrouwen wordt gepraat. Vergeet niet dat er ook mannen zijn die slachtoffer worden van partnergeweld!

 • Jan van Dessel

  Hey wanneer gaat dit nu eens ophouden met geweld op meisjes en vrouwen en wanneer gaat onze overheid nu eindelijk eens toegeven dat er wel degelijk een groot probleem is en de slachtoffers van geweld gaan beschermen inplaats van de daders te beschermen en effectief te straffen inplaats van met het kijvende fingertje '' dat mag je niet meer doen hé'' ... En ze dan na verhoor terug vrij te laten, hier in dit apenland worden Daders beter beschermd en betutteld dan de slachtoffers....!!!

 • Dian Jans

  Vraag mij af waarom iemand bij zo een persoon blijft, man of vrouw want ja ook vrouwen kennen er wat van. Ik ben nog nooit geslagen , niet door mijn ouders en niet door mijn man, maar heb zelf wel eens gezien hoe mensen hun partner voor schut zetten waar andere bij zij.

 • Emily Ariza

  Zo veel reacties in de trant van "maar wat met vrouwen die hun man mishandelen?" Ik denk dat niemand dit vergoelijkt, maar het feit is dat dit jaar al 18 vrouwen vermoord werden door hun (ex-)partner en dat dit omgekeerd niet het geval is.

 • Johnny Dujardin

  Patner geweld is hard...heb echter de indruk dat wij over alles de controle verliezen.! Ben ik alleen ?