Al deze vrouwen lieten dit jaar het leven door partnergeweld. Vijf families getuigen over het gemis.
Volledig scherm
PREMIUM
Al deze vrouwen lieten dit jaar het leven door partnergeweld. Vijf families getuigen over het gemis. © RV

Deze vrouwen lieten het leven na partnergeweld, nabestaanden getuigen: “Mijn dochter lachte soms: ‘Peter zal me weer ‘ns kapotmaken’. Omdat hij er zo vaak mee dreigde”

Statistieken bewijzen het: elke drie dagen kan huiselijk geweld eindigen in de dood. In ons land kwamen dit jaar alleen al zeker 18 vrouwen om na een aanval van hun partner. Altijd iemands dochter, zus of moeder. Nabestaanden vertellen over de alarmsignalen en de vaak toxische relaties waarin de vrouwen zaten. “We vroegen haar of hij wel echt de ware was. Maar zij zag hem graag. Nu is ze dood.”

21 reacties

 • Carola Thieme

  1 jaar geleden
  Ja maar 18 Vrouwen vermoord en omgekeerd?
 • Bart Van Ginneken

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet dat er altijd over geweld tov vrouwen wordt gepraat. Vergeet niet dat er ook mannen zijn die slachtoffer worden van partnergeweld!
 • Jan van Dessel

  1 jaar geleden
  Hey wanneer gaat dit nu eens ophouden met geweld op meisjes en vrouwen en wanneer gaat onze overheid nu eindelijk eens toegeven dat er wel degelijk een groot probleem is en de slachtoffers van geweld gaan beschermen inplaats van de daders te beschermen en effectief te straffen inplaats van met het kijvende fingertje '' dat mag je niet meer doen hé'' ... En ze dan na verhoor terug vrij te laten, hier in dit apenland worden Daders beter beschermd en betutteld dan de slachtoffers....!!!
 • Dian Jans

  1 jaar geleden
  Vraag mij af waarom iemand bij zo een persoon blijft, man of vrouw want ja ook vrouwen kennen er wat van. Ik ben nog nooit geslagen , niet door mijn ouders en niet door mijn man, maar heb zelf wel eens gezien hoe mensen hun partner voor schut zetten waar andere bij zij.
 • Emily Ariza

  1 jaar geleden
  Zo veel reacties in de trant van "maar wat met vrouwen die hun man mishandelen?" Ik denk dat niemand dit vergoelijkt, maar het feit is dat dit jaar al 18 vrouwen vermoord werden door hun (ex-)partner en dat dit omgekeerd niet het geval is.
 1. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
  PREMIUM

  'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

  De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.
 2. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen