Deze tips kunnen je 90 euro opleveren: zo wapen je je het best tegen de stijgende stroomprijzen

iStock
Angst voor een winter zonder stroom en stress op de internationale markten stuwen onze stroomfactuur de hoogte in. Sommige gezinnen zullen jaarlijks meer dan 100 euro extra moeten ophoesten. Verandert u dus nog beter vandaag dan morgen van leverancier en tarief? Niet altijd, zo blijkt.

Elke prijsbewuste consument doet er sowieso goed aan jaarlijks de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, maar nu loont dat zeker de moeite. De stroomfactuur van een gemiddeld gezin zal de komende maanden niet dalen. Integendeel. Recente berekeningen gaan uit van een stijging van ongeveer 11% of 100 euro meer per jaar. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Vansteelandt

  Waarom moet ik als klant van een andere leverancier meer betalen omdat die centrales van Electrabel niet werken. Mijn leverancier beweert enkel groene energie te leveren. Zover ik weet zijn de windmolens en zonnepanelen niet kapot. Plaats slimme meters en sluit de klanten van electrabel af als die geen zogenaamd propere, goedkope kernenergie kunnen leveren. Je gaat toch ook geen producten uit een andere winkel stelen als het bij de ene niet voorradig is.

 • andre Dewilde

  dievenbendes zijn het. Hoe meer je tracht te bezuinigen, hoe méér je moet betalen?

 • Lut Van Caekenberghe

  Verwarming is geen luxe ... die btw MOET omlaag !!!

 • Stan Vankoo

  Stop met ons te bedriegen! BTW verlaging is ook een optie!

 • Tina Colpaert

  Er over denken helpt niks elk jaar met groepsaankoop veranderen dat brengt wel op maar meer stroom zoals ze nu (zogezegd) nodig hebben om de prijzen kunstmatig de hoogte in te krijgen heb je daar door niet!