Exclusief voor abonnees

Deze sectoren bloeden hard: “Geef ons een plan, voor het te laat is”

Protest van de evenementensector op de Heisel in Brussel enkele dagen geleden.
Photo News Protest van de evenementensector op de Heisel in Brussel enkele dagen geleden.
De evenementensector weet niet of en hoe hij ooit weer zal rechtkrabbelen. Eén op de drie organisaties heeft al personeel moeten ontslaan, 60% vreest dat de komende drie maanden te moeten doen. Het verlies wordt geschat op 6,4 miljard, blijkt uit de tweede sectorstudie van de Karel de Grote Hogeschool. "Geef ons perspectief, voor het te laat is."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anna Pauels

  sorry, maar de evenementensector is geen essentieel beroep. Zelfs verpleegkundigen kregen niks. Toneel etc leuk, maar dat je daar een beroep van kunt maken is niet nodig.

 • ben Verschuren

  Het verlies van 3 maand lockdown wordt geschat op 6,4 miljard, dat will zeggen dat ze een heel grote spaarpot hebben maar er liever niet aankomen!

 • Hans Van Hauwe

  Miljoenen winst gemaakt en nu draaid de belastingbetaler op voor de kosten,klopt niet hé.

 • Albert Van Daele

  Dat bedrijven zorgen voor een buffer van min. 3 maanden, en naar analogie met banken verplicht moeten bufferen en niet alles uitdelen aan de CEO en de aandeelhouders, of wegmoffelen in belastingsparadijzen!!!

 • gerda Beynen

  Denk dat veel firmas het moeilijk hebben, wat met opname studios, zijn kleine ruimtes geluidsdicht ? Wat met theaters mag er terug opgetreden worden mag er terug gedanst worden dit met 30mensen die elkaar aanraken...geef ons duidelijkheid geef hulp, ook mensen die leven van uitkering gingen 50euro gedurende 6maand maar deze hebben nog niks ontvangen hoor.