Koen De Vidts is bestuurder bij NewB. "Ons doel is een bank oprichten die in handen van burgers is, en waarbij we heel heldere producten aanbieden."
Volledig scherm
PREMIUM
Koen De Vidts is bestuurder bij NewB. "Ons doel is een bank oprichten die in handen van burgers is, en waarbij we heel heldere producten aanbieden." © © Philip Reynaers / Photo News

Deze Belgische bank heeft het goed voor met de samenleving en de planeet, maar zoekt nog 23 miljoen euro

Al jarenlang droomt de Belgische coöperatie NewB van een eigen ethische en duurzame bank, die het goed voor heeft met de samenleving en onze planeet. De voorlaatste horde richting een banklicentie is geen kleine: op een dikke maand tijd 30 miljoen euro inzamelen. Bijna 7 miljoen is er al. Nog 23 miljoen te gaan, met een week op de teller.

6 reacties

 • Marc Dendas

  2 jaar geleden
  Hoop mensen mee toch al, toekomst zal het uitwijzen.
 • marc mortier

  2 jaar geleden
  De tijden zijn veranderd, de controle scherper en de depositogarantie is er ook nog. Maar een integer management is het sluitstuk.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Zo hebben we er nog een gehad in Gent.
 • Norbert Corten

  2 jaar geleden
  Opgepast met een coöperatieve denk ,aan Arcopar aandelen.
 • Joseph Vande Reyd

  2 jaar geleden
  Mooi verhaal maar het hoeveelste? na verloop van tijd zal er sowieso van het "duurzame en ethische" afgestapt gaan worden wegens "anders komen we er niet en dreigen onze investeerders hun geld te verliezen" en zal ook deze "bank" de politiek voor hun kar spannen
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)
 1. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)