Koen De Vidts is bestuurder bij NewB. "Ons doel is een bank oprichten die in handen van burgers is, en waarbij we heel heldere producten aanbieden."
Volledig scherm
PREMIUM
Koen De Vidts is bestuurder bij NewB. "Ons doel is een bank oprichten die in handen van burgers is, en waarbij we heel heldere producten aanbieden." © © Philip Reynaers / Photo News

Deze Belgische bank heeft het goed voor met de samenleving en de planeet, maar zoekt nog 23 miljoen euro

Al jarenlang droomt de Belgische coöperatie NewB van een eigen ethische en duurzame bank, die het goed voor heeft met de samenleving en onze planeet. De voorlaatste horde richting een banklicentie is geen kleine: op een dikke maand tijd 30 miljoen euro inzamelen. Bijna 7 miljoen is er al. Nog 23 miljoen te gaan, met een week op de teller.

6 reacties

 • Marc Dendas

  3 jaar geleden
  Hoop mensen mee toch al, toekomst zal het uitwijzen.
 • Marc Mortier

  3 jaar geleden
  De tijden zijn veranderd, de controle scherper en de depositogarantie is er ook nog. Maar een integer management is het sluitstuk.
 • willem merken

  3 jaar geleden
  Zo hebben we er nog een gehad in Gent.
 • Norbert Corten

  3 jaar geleden
  Opgepast met een coöperatieve denk ,aan Arcopar aandelen.
 • Joseph Vande Reyd

  3 jaar geleden
  Mooi verhaal maar het hoeveelste? na verloop van tijd zal er sowieso van het "duurzame en ethische" afgestapt gaan worden wegens "anders komen we er niet en dreigen onze investeerders hun geld te verliezen" en zal ook deze "bank" de politiek voor hun kar spannen
 1. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.