Boris Johnson met links de Europese president Donald Tusk nog net in beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris Johnson met links de Europese president Donald Tusk nog net in beeld. © REUTERS

Deur naar brexit-chaos nu helemaal opengezwaaid

Boris Johnson heeft de deur naar een hoogst chaotische brexit gisteren helemaal opengezwaaid. Door het parlement op te schorten, verkleint hij de kans om een brexit zonder deal nog tegen te houden. Maar hij legt ook iedere verdere voorbereiding van die uitstap lam.

22 reacties

 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  Johnson wil toch een harde brexit ? Waarom stappen ze dan Nu onmiddellijk niet op ? Wat houd hen tegen ? Want de Eu zal toch niet plooien en aan hun wensen voldoen ? Ben ook eens benieuwd wat de Schotten zullen doen en wat er in N-Ierland zal gebeuren en in Wales zal men ook niet happy zijn ?
 • jozeg de boeck

  2 jaar geleden
  Groot Brittanië heeft het voor het bestaan van de EU pertang niet zo slecht gedaan.
 • Johan De Clercq

  2 jaar geleden
  Gino, wie stemde voor?? Oer conservatieven en simpele geesten die leugens geloofden en vonden dat er teveel Poolse worsten in de Tesco lagen..... Wie zal nu fruit plukken? Beton gieten? Afwassen ?? Kantoren kuisen ?? Hamburgers bakken ?? Die van Calais??
 • Roger Geens

  2 jaar geleden
  Wellicht heeft den Boris de weg geopend naar een geheel ander patroon en zullen heel wat andere partijen op het toneel komen net zoals in Italië overigens ,daar dacht Salvini dat hij iedereen voor schut kon zetten en er komen geen verkiezingen wel een regering zonder Salvini .
 • Dennis Groothuis

  2 jaar geleden
  De UK zal lachen na een jaar of 3. Belastingverlagingen zullen daar volgen. Geen migranten zullen ze opnemen. En hier, we hebben nog geen nieuwe regeringen maar de eerste signalen zijn daar: nieuwe belastingen op nieuwe belastingen. We hadden een hoogconjunctuur met een een tekort aan miljarden op de begroting. Hoe krijg je dat als regering klaar? Nu komt er een recessie aan. Maar de politici gaan door: verhoging van de belastingen. We worden uitgeperst. Werken loont niet meer.
 1. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 2. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!