Exclusief voor abonnees

De Wever krijgt concurrentie van zichzelf: 'schijnburgemeester' trekt naar Antwerpse kiezer

Waar Bart De Wever komt, volgt komiek Gert Beullens (foto). De gelijkenis tussen beiden is treffend.
Tim Dirven Waar Bart De Wever komt, volgt komiek Gert Beullens (foto). De gelijkenis tussen beiden is treffend.
Overal waar Bart De Wever in Antwerpen opduikt, volgt de Antwerpse 'schijnburgemeester' Geert Beullens hem op de voet. Morgen geeft de komiek zelfs zijn eigen burgemeestersbal en tegen 14 oktober hoopt hij met een eigen lijst naar de kiezer te trekken. "Tom Meeuws is al benaderd."
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

'Refacit Antverpia greatus' - 'Maak Antwerpen weer groots', klinkt de campagneslogan van komiek en schrijver Geert Beullens, die zich in de Scheldestad uitgeeft als de schijnburgemeester. Waar Bart De Wever zich vertoont - op N-VA-recepties, bijvoorbeeld - komt Beullens aanzetten in zijn burgemeesterspak. En waar de echte burgemeester niet komt - zoals een bijeenkomst van de socialistische vakbond - is hij ook, compleet met een rood sjaaltje aan.

"Waar ik kan, probeer ik ook het beleid van de burgemeester wat op te poetsen", zegt Beullens. Meteen ook de reden waarom hij - in tegenstelling tot De Wever zelf - morgenavond zijn eigen burgemeestersbal organiseert. De opbrengst daarvan zou naar de renovatie van De National gaan, een honderd jaar oude bioscoopzaal in de Seefhoek. Tekenen alvast present: Bart Cannaerts, Stef Kamil Carlens en Slongs Dievanongs. Ook professor politicologie Dave Sinardet (VUB) zal voor de gelegenheid platen draaien.Alle artikels uit de krant