Egbert Lachaert op een archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert op een archiefbeeld. © BELGA

De wereld volgens Open Vld als Lachaert voorzitter wordt: geen kernuitstap en regio’s die beslissen over alle centen

Een kernuitstap in 2025? Niet haalbaar. Een federale kieskring? Kunstmatig. Een formatie laten aanslepen? Voorzie een stok achter de deur. Een staatshervorming? Geef regio's meer fiscale autonomie. Als Egbert Lachaert op ten laatste 31 maart de volgende voorzitter van Open Vld wordt, belooft hij geen heilig huisje uit de weg te gaan.

30 reacties

 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  Bij de open VLD heb je 2 strekkingen : 1 die wil besturen met rood en groen (Rutten, Tommelein, Somers en De Clercq) en een andere die kiest voor de N-VA en de CD&V (De Croo, Van Quickenborne, Lachaert). Als Lachaert het haalt is de Vivaldi-coalitie dood en begraven.
 • Danny Gijs

  1 jaar geleden
  De andere kandidaten blijven waar ze nu zitten meer in het centrum. Dus is de partij bij de volgende verkiezing niet meer relevant. Lachaert gaat opschuiven naar rechts waar er al twee partijen zitten. Dus ook niet meer relevant. Maak uw analyse meer correct en verdamp in de partijen waarin jullie geloven. Somers kan naar CD &V od SP A samen met rutten en de andere naar de rechtse partijen. zaak opgelost en je hebt misschien nog een postje.
 • Helder Vos

  1 jaar geleden
  Te laat. Als liberaal stem ik al jaren op de NVA of het VL-Belang. Het zijn de enige partijen met nog een beetje geloofwaardigheid. Als ik op de VLD moet stemmen kan ik evengoed op de CD&V, Spa of Groen stemmen - of beter; helemaal niet gaan stemmen. Allemaal hetzelfde. Al deze partijen zijn voor het behoud, status-quo oftewel geen verandering.
 • Wim Cools

  1 jaar geleden
  Klikt logisch allemaal. Hopelijk haalt hij het.
 • thierry bollaert

  1 jaar geleden
  die mooie beloftes kent iedereen stilltjes aan nu wel.het is wat daarna gebeurd die belangrijk is.en die beloftes van ovld kennen we ondertussen wel,alsook de vlaming verkopen aan de walen(zie rutten)voor postjes.
 1. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)
 1. Dat loopt mis: kitesurfer wordt van zijn kiteboard geblazen
  Play

  Dat loopt mis: kitesurfer wordt van zijn kiteboard geblazen

 2. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval