Exclusief voor abonnees

De vrouw die al 4.000 mensen van de sigaretten afhielp: "Al rook je er 100 per dag, iedereen kan stoppen"

Photonews
1 op de 4 Belgische werknemers rookt nog steeds, maar wie in 2019 komaf wil maken met een dure, stinkende en vooral ongezonde gewoonte, krijgt wat hulp van de overheid. Een starterspakket rookstopmedicatie kost vanaf 1 februari geen 50 euro meer, maar nog hoogstens 14,80 euro. Alle beetjes helpen, zegt Els Bosch van rookstopcoach.be. En zij kan het weten: deze tabacologe deed al 4.000 mensen de sigaret afzweren.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • steven goossens

  Ze zou beter mensen van alcohol afhelpen! dat is veel schadelijker en maakt meer mensenlevens kapot! ipv die hype rond roken zo aan te moedigen

 • steven goossens

  Als je wil stoppen nmoet je dat doen... heb het ook gedaan en Cholesterol steeg zo onrustwekkend... nu terug begonnen met roken en cholesterol is perfect! Dus kom bij mij niet zeveren over ongezond om te roken etc.... zouden beter is wat wetten komen over vervuiling door transportvervoer uit het buitenland, licht polutie en geluidsoverlast!

 • Pedro Gonzalez

  Mijn vrouw , mijn dochter en ik (één pakje per dag) zijn er van de ene dag op de andere mee gestopt en hebben nooit meer de neiging gehad te herbeginnen. Gewoon inzien dat het een slechte gewoonte is en stop zeggen. Ik heb mijn laatste twee pakjes in de haard verbrand. Dat het een verslaving is geloof ik niet !!!!

 • Désiré hamelers

  Ik besloot op 12 oktober 2013 te stoppen met roken ( 2 pakjes per dag!) Gewoon geen sigaret meer aangeraakt Kan zelfs de reuk niet meer verdragen. Het is een kwestie van wilskracht en niets anders..

 • Robert De Fruytier

  Om te stoppen met roken moet je niet naar sessies gaan,ook geen plakkers of dergelijke;kost stukken van mensen,en het helpt meestal niet.Je hebt alleen een ijzeren wil,en een portie boerenverstand nodig;het zit alleen tussen je twee oren!Ik kan het weten,het is nu 45 jaar geleden(ik ben 76) en was begonnen op 16....