Exclusief voor abonnees

De voorzichtigste leerling van de klas: buurlanden losser met heropening scholen dan België

Het blijft voorlopig bij vanop een afstandje lonken naar de klasgenootjes. Toch wat onwennig, met de stippen zo ver uit elkaar in het West-Vlaamse Wingene.
Photo News Het blijft voorlopig bij vanop een afstandje lonken naar de klasgenootjes. Toch wat onwennig, met de stippen zo ver uit elkaar in het West-Vlaamse Wingene.
In Denemarken draaien de basisscholen al een maand op volle toeren. Alle Nederlandse leerlingen uit het lager onderwijs zitten sinds vorige week ook weer op de schoolbanken. In België kan sinds gisteren slechts een klein deel van de schoolgaande jeugd voor een paar halve dagen weer naar school. Zijn we té voorzichtig? "Als de heropstart goed verloopt, dan kunnen meer leerlingen opnieuw naar school", aldus viroloog Erika Vlieghe.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Beatrix Klein

  Straks is de psychische schade erger dan het hele Corona gebeuren. Laat ze terug naar school en hun vriendjes zien. Zo kunnen nu er het ook beter verwerken

 • Bruno De Coensel

  Als de lessen in Scandinavië zo veel mogelijk buiten verlopen. Dan moet dat hier toch ook kunnen? En zeker voor onze kleutertjes.

 • Matthias Desmet

  Elke van den bossche, mss ben jij rijk genoeg om dan met 1 loon te leven, maar wij kunnen dat niet. We moeten zelfs gaan werken. Een collega van mij wou ook thuisblijven en had dan de keus. Ofwel komen werken of ontslag met als reden dat ze geen vertrouwen krijgt

 • Elke Van den Bossche

  Matthias Desmet, ik geef Ann De Clercq volledig gelijk. Als je zelf corona oploopt, moet je ook niet meer werken en waar moeten de kinderen dan naartoe? Bij ons in school gaan ze maar halve dagen, in andere scholen 2 dagen per week, wat doet men intussentijd dan met de kinderen? Veiligheid primeert nog steeds.

 • Ludo Wouters

  Gisteren in De Afspraak, hoeveel mensen jonger dan 45 jaar zijn gestorven door corona? Het getal was 32 mensen en één van de gasten vroeg 32%. Dat is een bewijs dat de meeste niet weten waar ze over praten maar wel van de hoge toren blazen dat ouderen tot eind dit jaar thuis moesten blijven, dat iedereen een masker moet dragen en al die andere maatregelen. Hoeveel mensen sterven door een ongeluk met auto, fiets, motor enz... Covid19 is sterk overroepen.