Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jambon. © Belga

De Vlaamse regering moet stoppen zich blind te staren op hetgeen waarvoor ze niét verantwoordelijk is

Iedereen heeft moeite om regels te volgen die om de haverklap wijzigen. Het weze minister-president Jan Jambon daarom vergeven dat hij niet wist dat een vermenigvuldigingsdans nog steeds uit den boze is. Verwarrende tijden, en laat ons daarom maar hopen dat Jambon te vroeg begonnen is met het vieren van de Vlaamse feestdag.

21 reacties

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  11 maanden geleden
  De ogen van Nva zijn inderdaad veel groter dan hun buik. Leer eerst wandelen voor je probeert te lopen. De aanpak van corona door de Vlaamse regering was de beste reclame tegen confederalisme.
 • daan aerts

  11 maanden geleden
  Den Hesp zijn uitspraken moet je met een zak zout nemen ( molenbeek opkuisen ,garant staan voor 1200 corona tracers .nog meer ministers aan de vetpotten zitten enz.)
 • chris delanghe

  11 maanden geleden
  Dit land is echt onbestuurbaar geworden. Waarvoor betalen wij nog belastingen?
 • Peter Van De voorde

  11 maanden geleden
  Er komt een dag dat we niet meer schrijven als commentaar, maar dat we weer op de straten komen om ons ongenoegen te uiten . We hebben veel geduld maar het raakt ook eens op .
 • geert jespers

  11 maanden geleden
  Herfederaliseren is geen oplossing omdat de nu bestaande structuren gewoon zouden blijven bestaan ... dit op één of andere manier! Denk je nu echt dat die 6 regeringen gaan verdwijnen met al die postjespakkers? Probleem is dat Wallonië met zijn beslag van 70% in dit landje alles dicteert en wat erger is, Vlaanderen subsidieert dit al decennia.
 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)